Διαιτησία

Βεργέτης και Περράκης αθωώθηκαν από την ΚΕΔ – Παραμένουν διαθέσιμοι για ορισμό

08.04.24 | 15:23

Γράφει: Avatar photo

Από την Παρασκευή (5/4) έχει επικρατήσει πανικός στους κόλπους της ελληνικής διαιτησίας με το θέμα της διαρροής των ορισμών για τα ντέρμπι Άρης – Παναθηναϊκός 0-2 και ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2.

Ωστόσο, υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση και οφείλουμε να τις παραθέσουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας. Η ΚΕΔ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Χρήστο Βεργέτη και τον Κώστα Περράκη. Δόθηκαν εξηγήσεις από την πλευρά των ρέφερι για το πρόβλημα που προέκυψε. Η Επιτροπή Διαιτησίας προχώρησε σε επιπλέον έρευνα και κατέληξε σε στοιχεία που τους αθώωσαν.

Δεν θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Η ουσία είναι ότι ο Βεργέτης και ο Περράκης μπορούν να οριστούν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Δεν τίθενται εκτός του πίνακα των ρέφερι της Super League. Ό,τι γράψαμε την Παρασκευή ίσχυαν στο ακέραιο μέχρι τη στιγμή που δημοσιεύτηκαν. Στην πορεία, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και γι’ αυτό τον λόγο επανερχόμαστε στο θέμα. Αυτό είναι το σωστό και δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα να το πράξουμε.

Δεν γίνεται να στιγματίζονται ο Βεργέτης και ο Περράκης, ή οποιοσδήποτε άλλος διαιτητής, όταν τελικά αποδεικνύεται ότι δεν έχουν την ευθύνη.

Αμείλικτη από εδώ και πέρα

Όλοι οι διαιτητές πρέπει να καταλάβουν κάτι βασικό. Η ΚΕΔ αποφάσισε να χαμηλώσει τους τόνους στη συγκεκριμένη υπόθεση και να μην πάρει κεφάλια όμως την επόμενη φορά που συμβεί πάλι το ίδιο θα είναι αμείλικτη. Σε περίπτωση που διαρρεύσει ξανά ορισμός σε παιχνίδι δεν πρόκειται να χαριστεί. Ο Φρόιντφελντ, ο Λίντμπεργκ και ο Μάνταλος εκνευρίστηκαν πολύ με αυτό που συνέβη πριν την ανακοίνωση των ορισμών στα τελευταία παιχνίδια των play offs.

Όποιος στο εξής κάνει το λάθος θα πρέπει να ξέρει ότι θα τιμωρηθεί παραδειγματικά. Ο Βεργέτης και ο Περράκης βρέθηκαν μπλεγμένοι αλλά τελικά έπεισαν την επιτροπή, που διασταύρωσε όλα τα στοιχεία, ότι δεν είχαν δημιουργήσει το πρόβλημα. Τέλος καλά, όλα καλά για τους δύο ρέφερι. Λήξη συναγερμού.