ΠΑΟΚ Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ (22:00, Cosmote Sport 2): Να τελειώσει τη δουλειά που άφησε… στη μέση

11.04.24 | 09:48

Τον Απρίλιο του 2022 ο ΠΑΟΚ είχε γνωρίσει δύο ήττες από την Μαρσέιγ (2-1 εκτός και 0-1 εντός έδρας) γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στους προημιτελικούς του Europa Conference League.

Δύο χρόνια μετά ο «δικέφαλος» του Βορρά βρίσκεται ξανά στην ίδια θέση, στην ίδια διοργάνωση κι απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ το βράδυ της Πέμπτης (11/4, 22:00 Cosmote Sport 2) θα επιδιώξει αυτή την φορά να «τελειώσει τη δουλειά» που άφησε… μισή απέναντι στους Γάλλους.

Να υπερκεράσει το εμπόδιο των Βέλγων, αρχής γενομένης από τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο «Γιαν Μπρεϊντέλ Στάντιον», έτσι ώστε να βρεθεί στα ημιτελικά του Europa Conference League για πρώτη φορά στην Ιστορία του.

Στο Βέλγιο για σκορ… πρόκρισης

Ο πρωτοπόρος της Stoiximan Super League, ΠΑΟΚ έχει μπροστά του μία μεγάλη ευκαιρία.

Αφενός μεν, βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, κάτι που απέδειξε και στο πρόσφατο ματς με την ΑΕΚ (2-2), αφετέρου δε, απέναντί του θα βρει την Μπριζ να διανύει μία μέτρια χρονιά στην Jupiler League, να έχει αλλάξει πρόσφατα προπονητή (ο Χέιεν ανέλαβε τα ηνία μετά την απομάκρυνση του Ντέιλα) και σε γενικές γραμμές μία βελγκική ομάδα που σαφώς… δεν τρομάζει.

Προερχόμενη από μία μεγάλη νίκη στα playoffs του πρωταθλήματός της (3-1 επί της Άντερλεχτ) η Μπριζ θα έχει τελικά στη σύνθεσή της τον αρχηγό, Χανς Βανάκεν, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση, αλλά και πάλι είναι… στο χέρι του ΠΑΟΚ να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει κι από σήμερα κιόλας να βάλει τις βάσεις πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της 18ης Απριλίου στην Τούμπα.

Όλοι πλην του Μουργκ στη διάθεση του Λουτσέσκου

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά το 2-2 επί της ΑΕΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του είναι πανέτοιμοι ν΄ ανταποκριθούν στην πρόκληση που έχουν μπροστά τους. Ο Ρουμάνος τεχνικός «τρίβει τα χέρια του» από ικανοποίηση, καθώς θα έχει στη διάθεσή του και τον Τάισον, ο οποίος λόγω ίωσης δεν αγωνίστηκε στην OPAP Arena.

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής που προέκυψε με τον Τόμας Μουργκ (αποκλείστηκε λόγω ίωσης) προκάλεσε ένα μίνι πονοκέφαλο στον Λουτσέσκου, ο οποίος προσανατολίζεται στο να κάνει μία – δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε εναντίον της ΑΕΚ.

Η πιθανή ενδεκάδα:  Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα Ράχμαν, Μεϊτέ, Σβαμπ, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (Μπράντον Τόμας).

Ο… γνώριμος Ζίμπερτ θα «σφυρίξει» στον πρώτο προημιτελικό

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γερμανός, Ντάνιελ Ζίμπερτ. Ο 39χρονος ρέφερι είναι αρκετά γνώριμος στους «ασπρόμαυρους», καθώς έχει βρεθεί άλλες τρεις φορές στον δρόμο τους. Πιο πρόσφατη ήταν η παρουσία του στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (21/2), όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στα πέναλτι κι αποκλείστηκε.

Ο Ζίμπερτ είχε «σφυρίξει» επίσης στο Γάνδη-ΠΑΟΚ 1-2 στις 17 Μαρτίου 2022, όταν τότε ο «δικέφαλος» του Βορρά είχε προκριθεί στα προημιτελικά του Europa Conference League. Επίσης ήταν ο «άρχοντας» του αγώνα, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, στις 23/3/2023 για τα playoffs της Stoiximan Super League, τότε που οι Θεσσαλονικείς είχαν ηττηθεί και πάλι από τους «πράσινους» με 1-2.

Βοηθοί του Ζίμπερτ θα είναι οι συμπατριώτες του Γιαν Ζαιντέλ και Ράφαελ Φόλτιν, 4ος ο Σβεν Γιαμπλόνσκι, ενώ στο VAR θα βρίσκεται ο Μάρκο Φριτς με βοηθό τον Σέρεν Στορκς.