ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

Ο Ρέτσος έκανε το πέμπτο του πέναλτι στη σεζόν (vids)

12.04.24 | 12:09

«Αχίλλειος πτέρνα» έχουν εξελιχθεί για τον Παναγιώτη Ρέτσο τα πέναλτι τη φετινή σεζόν, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε στο οποίο ο Έλληνας αμυντικός ανέτρεψε τον Οσαγί Σαμουέλ στο 66ο λεπτό.

Αυτό ήταν το 5ο πέναλτι που υποπίπτει ο στόπερ του Ολυμπιακού φέτος, τα 3 από τα οποία μάλιστα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Πέναλτι σε κρίσιμα σημεία του ματς στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Ρέτσος μέχρι τη στιγμή του πέναλτι στο 66′ κόντρα στη Φενέρ έχει κάνει μία πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας απέναντί του έναν από τους ικανότερους σέντερ φορ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, τον Ντζέκο.

Έβγαινε πρώτος στις μονομαχίες, απομάκρυνε σωστά, ενώ βοήθησε αρκετά και στο build-up παιχνίδι του Ολυμπιακού με κάθετες που έσπαγαν το pressing των Τούρκων.

Το μόνο που του έλειψε ήταν να… τιθασεύσει την ορμή του και την επιθυμία του να κερδίσει όλες τις μονομαχίες, γεγονός που τον οδήγησε σε αυτό το «άτσαλο» μαρκάρισμα από το οποίο προήλθε το 3-1 της Φενέρ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάντιτς.

Μείωση του σκορ που επέτρεψε στη Φενέρ να αναθαρρήσει και να μειώσει ακόμα περισσότερο, σε ένα ματς που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Κάτι αντίστοΙχο συνέβη και στο ματς με την Φράιμπουργκ, όταν οι Πειραιώτες ήταν ισόπαλοι με 1-1 και ο Ρέτσος παραχώρησε πέναλτι που έδωσε προβάδισμα στο σκορ στους Γερμανούς.

Ανάλογη συνθήκη προέκυψε και στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία, όταν η ομάδα του Μεντιλίμπαρ προηγούταν με 3-0 και ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός υπέπεσε σε παράβαση και έβαλε τους Ισραηλινούς πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Με το εκπληκτικό γκολ του Ελ Κααμπί το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-1.

Ακόμα δύο πέναλτι στην Stoiximan Super League

O Ρέτσος έχει κάνει ακόμα δύο πέναλτι, αυτήν τη φορά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα στα ματς τον Βόλο και με ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο ματς με τον Βόλο ο Ρέτσος όχι μόνο έκανε πέναλτι, αλλά αποβλήθηκε ταυτόχρονα λόγω του ότι ήταν ο τελευταίος παίκτης της άμυνας. Στον αγώνα αυτό ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νικήσει καθώς ήρθε 2-2.

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα το πέναλτι που παραχώρησε ο Ρέτσος δεν στοίχισε κάτι στους Πειραιώτες, καθώς νίκησαν με 3-1.

Αναλυτικά οι αγώνες που έκανε πέναλτι ο Ρέτσος:

  • 3/12: Βόλος-Ολυμπιακός 2-2
  • 21/9: Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 2-3
  • 28/1: Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
  • 14/3: Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 1-6, (1-4 στην κανονική διάρκεια)
  • 11/4: Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 3-2