Μπαρτσελόνα Παρί Σεν Ζερμέν Champions League Φωτογραφία: X-FC Barcelona

Προτάσεις

Οι στοιχηματικές προτάσεις της Τρίτης 16/4/2024

15.04.24 | 23:50

Γράφει: Βαγγέλης Κύρκος

Οι δύο πρώτες (χρονικά) ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League θα αποτελέσουν τις στοιχηματικές μας επιλογές από το πρόγραμμα της Τρίτης 16 Απριλίου.

Προγνωστικά στοιχήματος: Δεν δικαιολογείται να είναι φαβορί η Ντόρτμουντ

Στις 22:00 η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης στη Βεστφαλία, με τους «ροχιμπλάνκος» να έχουν τον πρώτο λόγο στο ζευγάρι, χάρη στη νίκη τους με 2-1 στο πρώτο ματς. Οι Γερμανοί μείωσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, όταν και έβγαλαν αντίδραση, ενώ μετά το γκολ τους είχαν και δύο δοκάρια, με τα οποία θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι. Ωστόσο, η εικόνα τους στο αμέσως προηγούμενο διάστημα ήταν προβληματική. Από την άλλη, οι Ισπανοί έκαναν πολύ καλύτερο παιχνίδι, θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» με τρίτο και τέταρτο γκολ την πρόκριση, αλλά όχι μόνο αυτό, στο τέλος κινδύνευσαν ακόμη και με απώλεια της νίκης. Στο πρωτάθλημα η Ντόρτμουντ προέρχεται από τη νίκη με 2-1 στην έδρα της Γκλάντμπαχ, που την κρατά ισόβαθμη (αλλά 5η) μαζί με τη Λειψία, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε και τη Χιρόνα με 3-1, ούσα πλέον στο -4 από την τρίτη ομάδα και την αντίπαλό τους. Βάσει της εικόνας του πρώτου αγώνα και το πόσο δυσκολεύτηκαν οι Βεστφαλοί στον προηγούμενο γύρο να βγάλουν εκτός συνέχειας την Αϊντχόφεν, δεν αποκλείεται οι Μαδριλένοι με τη μαεστρία που τους διακρίνει σε τέτοια ματς να πάρουν έστω την ισοπαλία. Πάμε με το Χ2 στο 1,63 της Interwetten.

Προγνωστικά στοιχήματος: Η Παρί Σεν Ζερμέν θα παίξει τα… ρέστα της

Στις 22:00 η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν, στη ρεβάνς της νίκης των «μπλαουγκράνα» με 3-2 στη γαλλική πρωτεύουσα. Η καταλανική ομάδα στο πρώτο ματς ήταν πολύ αποτελεσματική, καθώς «χτύπησε» σε κάθε αμυντική αδυναμία της αντιπάλου της. Έχει προβάδισμα πρόκρισης δεδομένα, αλλά βάσει εμφάνισης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια. Αντίθετα, οι Παριζιάνοι τα έχουν και με την τύχη τους, καθώς στο εντός έδρας ματς δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους. Τα δύο δοκάρια που είχαν σε κομβικά σημεία, δεν τους επέτρεψαν να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους, όπως και το προβάδισμα που πήραν προσωρινά (2-1) με ανατροπή. Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από τη νίκη στο Κάδιθ με 1-0, η οποία ήταν η 6η διαδοχική σε όλες τις διοργανώσεις. Στον αντίποδα, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν είχε κάποιο παιχνίδι να δώσει. Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνει στη Βαρκελώνη ξεκούραστη. Οι πρωταθλητές Γαλλίας θα εξαντλήσουν κάθε τους πιθανότητα για ανατροπή, καθώς μεγάλη τους «κάψα» αποτελεί εδώ και χρόνια η διάκριση μέσω Champions League. Οι Καταλανοί δεν πρόκειται να κλειστούν, αλλά κόντρα στη Νάπολι έδειξαν ικανοί και για διαχείριση, γεγονός που δεν αποκλείει και την ισοπαλία. Πάμε με τη διπλή ευκαιρία στο Χ2 (και εδώ) που βρίσκουμε στο 1,70 της Interwetten.