ΔΕΑΒ για... καρατιά: «Καμπάνα» από 10.000 ευρώ στις δυο ομάδες των Δωδεκανήσων

Δικαιοσύνη

ΔΕΑΒ για… καρατιά: «Καμπάνα» από 10.000 ευρώ στις δυο ομάδες των Δωδεκανήσων

15.04.24 | 21:44

Βαριά «καμπάνα» στις δυο ομάδες της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, τον Ηρακλή Λάρδου και τον Ποσειδώνα Καρπάθου, ήρθε από τη ΔΕΑΒ σήμερα, για τον επεισοδιακό μεταξύ τους αγώνα, με έκτροπα, ένταση και την καρατιά του Χαράλαμπου Ταγκάεφ.

Αρχικά για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, που χτύπησε με κλοτσιά στο πρόσωπο τον Μανώλη Νασόπουλο, υπενθυμίζεται οτι επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους, και αυτούς των αποδυτηρίων για πέντε έτη, καθώς και με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Πλέον, η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ) αποφάσισε την τιμωρία και των δυο εμπλεκόμενων ομάδων, με «τσουχτερό» διοικητικό πρόστιμο, ύψους 10.000 ευρώ στην καθεμιά.

Έξτρα ποινή ο Ηρακλής Λάρδου

Για τον γηπεδούχο Ηρακλή Λάρδου ακόμα αποφασίστηκε «Απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων σε φιλάθλους του σε εντός έδρας αγώνες του για δυο (2) αγωνιστικές ημέρες».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Το σκεπτικό για τον «πέλεκυ»

Χαρακτηριστικά για τις δυο ομάδες στην απόφαση της ΔΕΑΒ γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για «προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις από τις ως άνω διατάξεις του νόμου λόγω του εκτεταμένου χαρακτήρα των επεισοδίων και του άμεσου κινδύνου να υπάρξουν ακόμα σοβαρότεροι τραυματισμοί και τα οποία συνιστούν αντικειμενικά ιδιαίτερα δυσφημιστική εικόνα για αθλητική συνάντηση».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.