Άρης

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Όλοι οι δρόμοι… οδηγούν στην Ελλάδα (pics & vids)

01.02.24 | 16:22

Επιστροφή στα… πάτρια εδάφη για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη. Ο Ιρανός θέλει να συνδέσει ξανά το όνομά του με επιτυχίες ελληνικού συλλόγου και να αποδείξει πως έχει ακόμη αρκετή βενζίνη στο ντεπόζιτο.

Η διαδρομή του στην Ελλάδα δεν ήταν πάντα ευχάριστη. Λάθη από τον ατζέντη του, τσακωμοί με τον Μανόλο Χιμένεθ και ο σοβαρός τραυματισμός του στο μάτι είναι μερικά από τα περιστατικά που έχει βιώσει στη χώρα μας.

Ο 34χρονος είναι πολύ καλός γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, μιας και έχει αγωνιστεί σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Πανιώνιο με απόλυτη επιτυχία. Ο Ανσαριφάρντ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής Ιράν τα τελευταία 15 χρόνια, μετρώντας περισσότερες από 100 συμμετοχές και 30 γκολ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Η πρώτη γνωριμία με την Ελλάδα και η άρνηση

Το 2015 γίνεται η πρώτη επαφή του Καρίμ Ανσαριφάρντ με τη χώρα μας, μιας και ο Ιρανός μετακομίζει στον Πανιώνιο από την Οσασούνα και… συστήνεται στο ελληνικό κοινό. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα, ωστόσο όπως αποδείχθηκε είχε άδικο και αυτό αποτυπώνεται από τα πεπραγμένα του στους Νεοσμυρνιώτες.

Με τους «κυανέρυθρους» ο έμπειρος επιθετικός μέτρησε 51 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις στα δύο χρόνια που έμεινε κάτοικος Νέας Σμύρνης, σκοράροντας 15 γκολ, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ.

Από την Πλατεία στο… Λιμάνι και στο τεράστιο λάθος του ατζέντη του

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Ιρανού στον Πανιώνιο έφεραν πρόταση από τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να δαπανούν 1 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.

Στους Πειραιώτες ο Ανσαριφάρντ κατέγραψε 48 συμμετοχές με 22 τέρματα και 8 ασίστ, βοηθώντας τα μέγιστα για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Ο 34χρονος επιθετικός παρά το γεγονός πως βρισκόταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του έμεινε στον… αέρα από τον ατζέντη του και εν τέλει κατέληξε να μένει χωρίς αγωνιστικό ρυθμό για περίπου 6 μήνες!

Η εξιλέωση στην ΑΕΚ, ο καυγάς με Χιμένεθ και ο τραυματισμός στο μάτι

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ελλάδα για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ

Επόμενος εν Ελλάδι σταθμός του Καρίμ Ανσαριφάρντ ήταν η ΑΕΚ το 2020, όπου σε επίσης 2 χρόνια παρουσίας είχε 80 συμμετοχές με 20 γκολ και 2 ασίστ.

Το πέρασμα του από την Ένωση είχε πολλά… παρατράγουδα, μιας και ο Ιρανός είχε έντονους τσακωμούς με τον Μανόλο Χιμένεθ, ειδικά μετά το 5-1 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

«Αν έχετε καταλάβει ξεφτιλιζόμαστε με αυτή την εικόνα. Ξεφτιλίζεται η ΑΕΚ. Και επειδή πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, αν δεν μπορεί ο προπονητής να μας βοηθήσει να φύγει», είχε πει χαρακτηριστικά στα αποδυτήρια της Ένωσης.

Σε αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ο Ανσαριφάρντ είχε αντικατασταθεί στο 54′ και αυτό έφερε νέο καυγά με τον πρώην προπονητή των «κιτρινόμαυρων» και τον Τσιντώτα να τον συγκρατεί για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στις 29 Μαρτίου 2022 τραυματίστηκε στο μάτι, όταν το πάρτι έκπληξη που έγινε προς τιμήν του από συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα του Ιράν, έληξε με τον πλέον άδοξο τρόπο, με τον φορ της ΑΕΚ να τραυματίζεται ελαφριά στο μάτι από αντικείμενο που πετάχτηκε.

Ο Ιρανός στράικερ λίγο έλειψε να χάσει την όρασή του και υποβλήθηκε σε επέμβαση αποκατάστασης μετατραυματικής διπλωπίας και ευτυχώς ξεπέρασε το πρόβλημα.