ΠΑΟΚ Κλαμπ Μπριζ Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

«Ματς υψηλού κινδύνου για την UEFA η ρεβάνς ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ»

17.04.24 | 10:14

Ματς «υψηλού κινδύνου» θεωρείται για την UEFA η αυριανή (18/4, 22:00) ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Europa Conference League, όπως αναφέρει βελγικό δημοσίευμα.

Αυτό διότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία εκτιμά ότι τα όσα συνέβησαν στο πρώτο ματς στην έδρα των Βέλγων, καθιστούν τον δεύτερο αγώνα αρκετά επικίνδυνο. Ιδιαίτερα από την πλευρά της Αστυνομίας του Βελγίου απέναντι στους οπαδούς του «Δικεφάλου» του Βορρά και την επέκταση που πήρε η υπόθεση, με την UEFA να ξεκινά έρευνα για την απόδοση ευθυνών.

Όπως είναι γνωστό, στην Τούμπα αναμένεται να βρεθούν περίπου 1.000 οπαδοί της Μπριζ, ενώ σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης  υπήρξαν αρκετές διαβουλεύσεις μεταξύ της διοργανώτριας αρχής, του ΠΑΟΚ και του βελγικού συλλόγου ύστερα από αίτημα της Μπριζ, λόγω των ανησυχιών που εξέφρασε για την ασφάλεια των φιλάθλων της, αλλά και της αποστολής.

Τόσο από τον ΠΑΟΚ, όσο και από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξαν όλες οι εγγυήσεις πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια από όλους έτσι ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά, κάτι που αναφέρει και η βελγική ιστοσελίδα «Het Nieuwsblad»:

«Τα καλά νέα είναι ότι ο ΠΑΟΚ και οι ελληνικές αρχές έδωσαν εγγυήσεις πως θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον. Το αντίθετο, φυσικά, θα ήταν έκπληξη. Η UEFA από την πλευρά της χαρακτήρισε την ρεβάνς της Πέμπτης ως αγώνα υψηλού κινδύνου. Κάτι που σημαίνει πως οι εκπρόσωποί της θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».