Κλαμπ Μπριζ ΠΑΟΚ Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Σε… αναμμένα κάρβουνα η Κλαμπ Μπριζ

17.04.24 | 14:56

Κάθε άλλο παρά ευχάριστη η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο στρατόπεδο των Βέλγων ενόψει Τούμπας!

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται κάτω από ιδανικές συνθήκες μετά και την επιστροφή του Μπράντον Τόμας στις προπονήσεις, ο Νίκι Χάγιεν κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα, καθώς προβλήματά του αυξάνονται αντί να μειώνονται!

Ακόμα και χωρίς έξι (!) βασικούς

Ως γνωστόν, η Κλαμ π Μπριζ θα αγωνιστεί αύριο το βράδυ (18/4, 22:00) στην Τούμπα χωρίς τους τιμωρημένους Ιγκόρ Τιάγκο (επιθετικός, 48 συμμετοχές, 26 γκολ, 4 ασίστ), Μαξίμ Ντε Κάιπερ (αριστερός μπακ, 47 συμμετοχές, 4 γκολ, 12 ασίστ) και Μπράντον Μέχελε (στόπερ, 52 συμμετοχές, 6 γκολ, 1 ασίστ), οι οποίοι αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα στο «Γιαν Μπρέιντελ» την περασμένη Πέμπτη.

Παράλληλα, πάρα πολλές είναι οι πιθανότητες να μην προλάβουν τη ρεβάνς της Τούμπας ούτε οι Σιμόν Μινιολέ (τερματοφύλακας, 46 συμμετοχές), Αντρέας Σκοβ Όλσεν (εξτρέμ, 46 συμμετοχές, 23 γκολ, 8 ασίστ) και Κάσπερ Νίλσεν (χαφ, 41 συμμετοχές, 3 γκολ, 2 ασίστ) που προέρχονται από τραυματισμό, κάτι που εφόσον συμβεί θα υποχρεώσει τον Νίκι Χάγιεν να παρατάξει την ομάδα του κόντρα στον ΠΑΟΚ χωρίς έξι βασικότατα στελέχη της ενδεκάδας της!

Το νέο πρόβλημα και η λειψανδρία στην άμυνα

Υπάρχει ωστόσο και ένα ακόμα άσχημο… μαντάτο για τον προπονητή της Κλαμπ Μπριζ, όπως αναφέρουν τις τελευταίες ώρες βελγικά δημοσιεύματα.

Αυτό ακούει στο όνομα του  έτερου βασικού στόπερ, Γιαν Σπίλερς (40 συμμετοχές, 1 γκολ, 1 ασίστ), με τον 19χρονο κεντρικό αμυντικό να παρουσιάζεται να βρίσκεται «νοκ άουτ», λόγω διάσεισης που υπέστη στο πρώτο παιχνίδι σε σύγκρουσή του με τον Αλί Σαμάτα!

Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, τότε οι ποδοσφαιριστές του Νίκι Χάγιεν θα κληθούν να υπερασπιστούν τη νίκη τους με 1-0 στο Βέλγιο χωρίς αμφότερους τους βασικούς στόπερ τους και τον βασικό αριστερό μπακ, με τον Κιριάνι Σάμπε να είναι ο μοναδικός εκ των τεσσάρων της άμυνας τους στην πρώτη «μάχη» με τον ΠΑΟΚ, που θα αγωνιστεί στην Τούμπα.

Ποιοι θα είναι πιθανότατα οι υπόλοιποι τρεις;

Οι Ζοέλ Ορντόνιεζ (19χρ., στόπερ, 23 συμμετοχές, 1 ασίστ), Ντέντρικ Μπογιάτα (33χρ., στόπερ, 12 συμμετοχές, 1 γκολ) και Μπιόρν Μέιγιερ (21χρ., αριστερός μπακ, 35 συμμετοχές, 1 γκολ, 3 ασίστ), με τις εναλλακτικές λύσεις του Χάγιεν για την άμυνά του να είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, από τη στιγμή που «νοκ άουτ» είναι και ο Ντένις Οντόι (35χρ., δεξιός μπακ, 30 συμμετοχές, 2 γκολ).