Ανδρέας Ντόη Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Ο κανονισμός για τις κίτρινες κάρτες στην τετράδα – Τι ισχύει για Ολυμπιακό

19.04.24 | 12:56

Η Άστον Βίλα, μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Premier League (4η θέση), θα είναι το τελευταίο εμπόδιο – ίσως και το πιο δύσκολο – του Ολυμπιακού στο δρόμο για τον τελικό του Conference League, που είναι προγραμματισμένος για την 29η Μαΐου στην OPAP Arena.

Εξυπακούεται ότι στα ματς που ακολουθούν με τους «χωριάτες» (2 και 9 Μαΐου), ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα ήθελε να έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους. Να μην υπάρχουν, δηλαδή, τραυματισμοί και τιμωρίες.

Στο δεύτερο σκέλος, αυτό με τις κίτρινες κάρτες και σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, ισχύουν τα εξής:

Όσοι παίκτες, στην προκειμένη περίπτωση του Ολυμπιακού, συμπλήρωσαν κάρτες στο χθεσινοβραδινό ματς με την Φενέρ δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο ημιτελικό του Βίλα Παρκ στις 2 Μαΐου.

Οπότε, ο Γιώργος Μασούρας (συμπλήρωσε κάρτες) και ο Ανδρέας Ντόη, ο οποίος αποβλήθηκε θα μείνουν εκτός αποστολής στο πρώτο παιχνίδι με την Αστον Βίλα επί αγγλικού εδάφους.

Από κει και πέρα, βάσει των κανονισμών, στην τελική τετράδα του θεσμού οι κίτρινες κάρτες μηδενίζονται κι ως εκ τούτου όσοι παίκτες της ελληνικής ομάδας βρίσκονταν στο όριο δεν διατρέχουν, πλέον, κανένα κίνδυνο για να χάσουν κάποιο παιχνίδι.