Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: «Λύτρωση» στο 90′ – Ηθική τόνωση και επιτέλους ηρεμία (vid)

01.02.24 | 10:09

Με τον Μλαντένοβιτς να πετυχαίνει γκολάρα στο 90′ ο Παναθηναϊκός υπερκέρασε το εμπόδιο του Ατρόμητου και πήρε τεράστια πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας που τον περιμένει ο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ από τα πρώτα κιόλας λεπτά ήταν το απόλυτο αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο του Περιστερίου και πήρε μία πανάξια νίκη-πρόκριση, με τους Μλαντένοβιτς, Πέρεθ και Ακαϊντίν να ξεχωρίζουν.

Πρώτο γκολ για τον Πέρεθ στον κατάλληλο αγώνα

Ο Ατρόμητος κατέβηκε στο ματς για να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε από το πρώτο παιχνίδι (1-2 στη Λεωφόρο) και μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι ο Σάσα Ίλιτς παρέταξε την ομάδα του με 5-4-1!

Οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν, πίεσαν ψηλά από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης κι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να προηγηθούν. Ο Ρούμπεν Πέρεθ με το πρώτο του γκολ με το τριφύλλι στο στήθος έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό κι έδωσε ακόμα μεγαλύτερο έναυσμα στους συμπαίκτες του για να αγωνιστούν με περισσότερη… λύσσα για την πρόκριση!

Ο «βράχος» Ακαϊντίν

Ο Φατίχ Τερίμ έδωσε για δεύτερη φορά φανέλα βασικού στον Ακαϊντίν κι εκείνος… άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά! Το ντεμπούτο του στο πρώτο ματς στη Λεωφόρο ναι μεν ήταν καλό, αλλά ήταν σαφές πως ακόμα δεν είχε μπει στο κλίμα της νέας του ομάδας.

Στο Περιστέρι ο Τούρκος κεντρικός αμυντικός ήταν ανίκητος και τις ελάχιστες φορές που ο Ατρόμητος προσπάθησε να απειλήσει ήταν εκεί και «σκούπιζε» κάθε φάση. Έβγαινε πρώτος στις μονομαχίες και αγωνίστηκε σαν να εξαρτιόταν η ζωή του από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση!

Μλαντένοβιτς και στον «έβδομο ουρανό» ο Παναθηναϊκός

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε και πάλι τον Παναθηναϊκό να πιέζει ψηλά και να χάνει σωρεία ευκαιριών για να τελειώσει το ματς και να «καθαρίσει» από νωρίς την πρόκριση. Η «λύτρωση» για το Τριφύλλι ήρθε στο 90’+5′ με τον εξαιρετικό σε ακόμα μία αναμέτρηση Μπερνάρ να βρίσκει με σκαφτή μπαλιά τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς που με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Τσιντώτα.

Το ξέσπασμα από τους παίκτες του Τερίμ ήταν τεράστιο, καθώς έδιωξαν την πίεση από πάνω τους και κυρίως επανέφεραν την ηρεμία στο «πράσινο στρατόπεδο» εν όψει της δύσκολης συνέχειας, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (4/2, 21:00) για την 21η αγωνιστική της Super League.

Εν κατακλείδι ήταν μία τεράστια πρόκριση που ανεβάζει κατά πολύ την ψυχολογία και το ηθικό. Ειδικά με τον τρόπο που ήρθε στο φινάλε και με το ξέσπασμα που ακολούθησε μετά το τέρμα του Σέρβου μπακ.