Άρης - ΑΕΚ Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης – ΑΕΚ (19:30, Novasports Prime): Για το κομβικό διπλό στο «Βικελίδης» η Ένωση

21.04.24 | 09:53

O Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League (21/4, 19:30, Novasports Prime), σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους,

Η Ένωση έχει ως στόχο να πάρει την πρώτη της νίκη στη σεζόν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να παραμείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος, πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena». Οδηγός της θα είναι το πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο οποίο επικράτησε με 2-0 χάρη στα τέρμα του Πόνσε.

Η ΚΕΔ όρισε τον Βεργέτη να διευθύνει την αναμέτρηση, με βοηθούς τους Πετρόπουλο και Κούλα. Τέταρτος θα είναι ο Τσέτσιλας. Στο VAR θα βρίσκεται ο Χανσλμπάουερ, με AVAR τον Μπουξμπάουμ.

Επιστροφή Φαμπιάνο για καλό δεύτερο μισό στα playoffs

Ο Άρης δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο στην αναμέτρηση, όμως ο Άκης Μάντζιος και οι παίκτες του θέλουν να ανεβάσουν ρυθμό στο δεύτερο μισό των playoffs, προκειμένου να ετοιμαστούν για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος… όποτε αυτός οριστεί.

Ο 54χρονος τεχνικός είδε τον Φαμπιάνο να βγάζει κανονικά την προπόνηση της Παρασκευής και να δείχνει αυταπάρνηση προκειμένου να συνεισφέρει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αν και δεν αναμένεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.

Ο Σουλεϊμάνοφ έμεινε εκτός αποστολής, καθώς είναι ανέτοιμος, μετά από ίωση που τον ταλαιπώρησε, αλλά και οι τραυματίες Βέλεθ και Φεράρι. Στις επιστροφές, μετά από αρκετό καιρό, μπήκε στην 21άδα ο Κάρλσον.

Για το διπλό που θα την διατηρήσει στην κορυφή

Η ΑΕΚ καλείται για να μείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος, να πάρει το πρώτο της διπλό στο «Κλ. Βικελίδης» τη φετινή σεζόν, μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, οπού διασταυρώθηκαν οι δύο ομάδες.

Η Ένωση πηγαίνει τη Θεσσαλονίκη με δεδομένα τα προβλήματα του Μουκουντί και του Λιβάι Γκαρσία, με τον Ματίας Αλμέιδα να ετοιμάζει τα πλάνα του για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, χωρίς πολλές αλλαγές σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Ο Άμραμπατ δήλωσε ξανά «παρών», με τον Ελιάσον ωστόσο να είναι το φαβορί για να διατηρήσει τη θέση του στα δεξιά της μεσαίας γραμμής.

Η Ένωση, αν θέλει να παραμείνει στην κορυφή και να πάει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όντας πρώτη στη βαθμολογία θα πρέπει να φύγει με το τρίποντο από τη Θεσσαλονίκη.

Αήττητη η ΑΕΚ στα μεταξύ τους, αλλά χωρίς νίκη στο Χαριλάου

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 5 φορές συνολικά τη φετινή σεζόν, τρεις για τη Stoiximan Super League και δύο για το Κύπελλο Ελλάδος, με την Ένωση να έχει κερδίσει τα δύο παιχνίδια στην έδρα της για το πρωτάθλημα, 1-0 στην κανονική διάρκεια και 2-0 για τα playoffs.

Στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της Stoiximan Super League ο Λορέν Μορόν ισοφάρισε σε 3-3 στο 90+7′, σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με δύο ανατροπές.