Λίβερπουλ Γκράβενμπερχ Ντίας Φωτογραφία: X - Liverpool FC

Αγγλία

Φούλαμ – Λίβερπουλ 1-3: Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή

21.04.24 | 20:31

Μετά το «χαστούκι» από την Κρίσταλ Πάλας (0-1), την ισοπαλία στο «Ολντ Τράφορντ» με την Γιουνάιτεντ (2-2) και τον αποκλεισμό στους προημιτελικούς του Europa League από την Αταλάντα (με βαριά ήττα στο πρώτο ματς του «Άνφιλντ», 0-3, η σημερινή αναμέτρηση με την Φούλαμ ήταν για την Λίβερπουλ «χωρίς αύριο», προκειμένου να μείνει στο παιχνίδι του τίτλου.

Παρότι δυσκολεύτηκε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επιβλήθηκε με 3-1 στο «Κρέιβεν Κόταζ» της Φούλαμ, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα κι «έπιασε» την Άρσεναλ στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League (από 71 βαθμούς), με τις δύο ομάδες να έχουν από 33 παιχνίδια.

Η Σίτι, όμως, έχει ένα λιγότερο (με την Τότεναμ στο Λονδίνο) και με νίκη θα επιστρέψει μόνη στο ρετιρέ.

Καθοριστικό το γκολ του Γκράβενμπερχ

Οι «κόκκινοι» ήθελαν πάρα πολύ αυτή τη νίκη, τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Προηγήθηκαν στο 32′  με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι «Κότατζερς» έφεραν το ματς σε ισορροπία με τον Βέλγο, Καστάνιε.

Με την έναρξη του β΄ μέρους (53′), όμως, οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά… κεφάλι στο σκορ με τον 21χρονο Ολλανδό μέσο, Ράιαν Γκράβενμπερχ, για να έρθει στο 72′  ο Ντιόγο Ζότα και να βάλει τέλος στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για το θετικό αποτέλεσμα.

Προχώρησαν με νίκες Αστον Βίλα και Έβερτον

Νωρίτερα, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ημιτελικούς του Europa Conference League, Άστον Βίλα, επικράτησε με ανατροπή, 3-1, της Μπόρνμουθ, παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας της Premier League, έχοντας να δώσει ακόμη άλλα τέσσερα ματς έως το φινάλε της περιόδου.

Η 5η Τότεναμ έχει δύο ματς λιγότερα και ακολουθεί με 60 βαθμούς, παρ΄ όλα αυτά το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι δείχνει να κρατά την κατάσταση στα χέρια του.

Το σημερινό πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής ξεκίνησε στο Γκούντισον Παρκ, όπου η Έβερτον πέτυχε τεράστια νίκη-παραμονή επί της Νότιγχαμ Φόρεστ με 4-2.