Διαιτητής Ευαγγέλου Λαμία Παναθηναϊκός Φωτογραφία: Intime

Διαιτησία

Περίπατο έκανε ο Παναθηναϊκός, περίπατο και ο Ευαγγέλου στη Λαμία

22.04.24 | 13:32

Γράφει: Avatar photo

Όταν ένα ματς λήγει με σκορ 5-0, συνήθως η διαιτησία δεν έχει παίξει ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Η αγωνιστική ανωτερότητα της νικήτριας ομάδας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ούτε αποτελεί προϊόν εύνοιας από την πλευρά των ρέφερι.

Αυτή είναι η διαιτητική ιστορία του αγώνα Λαμία – Παναθηναϊκός 0-5. Ο Άγγελος Ευαγγέλου έκανε… περίπατο, όπως έκανε και ο Παναθηναϊκός απέναντι στους γηπεδούχους. Ο διεθνής ρέφερι άφησε τις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο, χωρίς να σφυρίζει συνεχώς. Απέφυγε το λάθος που θα προκαλούσε προβλήματα και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με άνεση.

Εξαιρετικοί ήταν οι δύο βοηθοί του. Ο Ανδρέας Φωτόπουλος και ο Γιάννης Καραγκιζόπουλος, οι οποίοι έπιασαν όλες τις οριακές για οφσάιντ φάσεις.

«Θα παίξω λίγο ακόμα…»

Πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο, ο Μπερνάρ ένιωσε ενοχλήσεις. Τον είδε ο Ευαγγέλου όταν ενημέρωσε με νοήματα τον πάγκο ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα και ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει στην αναμέτρηση. Ο διαιτητής τον ρώτησε: «Τι συμβαίνει; Θέλεις να βάλω τον γιατρό;» Ο Βραζιλιάνος απάντησε: «Θα παίξω λίγο ακόμα. Περιμένω να κάνει ζέσταμα ο συμπαίκτης μου που θα μπει αλλαγή».

Ο Μπερνάρ έσφιξε τα δόντια, ο Βέρμπιτς ετοιμάστηκε, μπήκε και μετά από δύο λεπτά άνοιξε το σκορ.

«Εσύ τον κράτησες…»

Ο Φώτης Ιωαννίδης διεκδίκησε την μπάλα με τον Άνταμ Τζανετόπουλο πριν σημειώσει το πέμπτο γκολ του Παναθηναϊκού. Μόλις την έστειλε στα δίχτυα ο αρχηγός της Λαμίας διαμαρτυρήθηκε στον Ευαγγέλου για επιθετικό φάουλ.

  • Τζανετόπουλος: «Μου έριξε αγκωνιά».
  • Ευαγγέλου: «Αγκωνιά; Εσύ τον κράτησες».
  • Τζανετόπουλος: «Με κλώτσησε χαμηλά».
  • Ευαγγέλου: «Αυτό δεν έγινε ποτέ. Άστα αυτά τώρα…».

Συγχαρητήρια από όλους

Κανείς δεν είχε να προσάψει κάτι στον Ευαγγέλου και στους συνεργάτες του μετά το τελικό σφύριγμα. Ο διεθνής ρέφερι δέχθηκε συγχαρητήρια για την απόδοση του και από τις δύο ομάδες. Ο Φατίχ Τερίμ δεν τον πλησίασε στο τέλος. Όμως, μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου του έκανε νόημα από απόσταση ότι δεν είχε πρόβλημα με την εμφάνισή του. Ότι είχε πάει καλά.