Μορόν, Αρης Φωτογραφία: Intime

Άρης

Πήρε μπροστά ο Μορόν και γίνεται «ζεστός» για τον τελικό

25.04.24 | 09:59

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Χούλιαν Κουέστα μπορεί να έγραψε ιστορία στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης καθώς έγινε ο ξένος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον φθάνοντας τις 188 αλλά εκείνος που φώναξε παρών ήταν ο Λορέν Μορόν.

Αρχίζει να «ζεσταίνεται» ενόψει τελικού

Ο Ισπανός επιθετικός του Άρη που είχε σιγήσει για τέσσερα παιχνίδια στα playoffs της Stoiximan Super League βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο.

Αφού είχε ανοίξει το σκορ κόντρα στην ΑΕΚ πριν από τρεις ημέρες στο Κλεάνθης Βικελίδης το έκανε ξανά τη φορά αυτή απέναντι στον Ολυμπιακό.

Με τον τρόπο αυτό έχει φθάσει τα 17 στο πρωτάθλημα με τα τρία εξ αυτών να είναι στα 7 παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος μετά την κανονική διάρκεια καθώς είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα στην άδεια Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Εν ολίγοις ο Μορόν αρέσκεται να ανοίγει το σκορ με τον Άρη στην πορεία του στα playoffs.

Κι αν το αποτέλεσμα κάθε μία φορά ήταν διαφορετικό αυτό μικρή σημασία έχει σε μία διαδικασία όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν προλάβαινε εξ αρχής να έκανε πράξη την υπέρβαση της 4ης θέσης.

Ένα μίνι πρωτάθλημα 10 παιχνιδιών όπου σκοπός της ήταν και του προπονητή της, Άκη Μάντζιου να διαχειριστεί και να ετοιμάσει το σύνολό του εν όψει του παιχνιδιού της χρονιάς.

Του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 25 Μαΐου.

Θα ψάξει το γκολ και με τον Παναθηναϊκό

Στη λογική αυτή συμπεριλαμβανόταν και ο Μορόν.

Ο Ισπανός επιθετικός που δείχνει να παίρνει και πάλι μπρος τώρα που έπρεπε. Ξεπέρασε τον τραυματισμό του από την Τούμπα, εκεί όπου είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, και βρίσκει εκ νέου τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Πόσο δε με άμυνες όπως της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και καλείται να τριτώσει το καλό για τον ίδιο την Κυριακή στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ένα γκολ που αν το βρει θα είναι και ψυχολογίας για το παιχνίδι της χρονιάς.

Σε αντίθεση δε με άλλα παιχνίδια όπου συνήθως γινόταν αλλαγή τη φορά αυτή ο Μορόν έμεινε μέχρι τέλους.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα απόντος και του τιμωρημένου Ανσαριφάρντ δείχνοντας πως έχει τις απαιτούμενες ανάσες και για αυτό. Κάτι που φυσικά ήθελε να το δει ο τεχνικός του και ήταν επόμενο να τον άφησε ικανοποιημένο.

Καλά μαντάτα από παντού

Η παρουσία του Μορόν και το γκολ που σημείωσε δεν ήταν τα μόνα θετικά του σημερινού Άρη.

Στα συν το τέλος του σερί που είχε δημιουργηθεί από τις τέσσερις ήττες αλλά και η διπλή επιστροφή.

Η άμεση του Κουέστα αλλά και ειδικότερα αυτή του Φαμπιάνο Λέισμαν, μετά από δύο παιχνίδια απουσίας, που βοήθησε όπως φάνηκε και τον Γιάκουμπ Μπράμπετς στο να λειτουργήσει καλύτερα.

Ακόμη θετικό πρόσημο είχε και η εμφάνιση του Γιάννη Φετφατζίδη με αποκορύφωμα το σουτ του στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όπου απομάκρυνε ο Τζολάκης.

Πλέον ο Άρης που αύξησε το χρόνο της καλής του εικόνας καλείται να δείξει επιπλέον πρόοδο στα τρία τελευταία του παιχνίδια με πρώτο αυτό της Κυριακής στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Στη δεύτερη και τελευταία πρόβα εν όψει του τελικού του Κυπέλλου για τον οποίο ο Μάντζιος με τους συνεργάτες και τους ποδοσφαιριστές του θα έχουν ακόμη πέντε ημέρες για να δουλέψουν για αυτόν και την κατάκτησή του.