Άρης

Ο Φαμπιάνο επέστρεψε αλλά ο Βέλεθ αργεί

26.04.24 | 14:36

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Άρης έχει μπροστά του το παιχνίδι της Κυριακής (28/4, 20:30) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, αλλά για μία ακόμη φορά ο Άκης Μάντζιος δεν μπορεί να υπολογίζει στον Φραν Βέλεθ.

Ο Φαμπιάνο Λέισμαν επέστρεψε την Τετάρτη (24/4) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά ο Ισπανός κεντρικός φαίνεται πως αργεί. Ο Βέλεθ θα είναι εκτός για ένα ακόμη παιχνίδι και στόχος είναι να είναι έτοιμος για μετά το Πάσχα, για τα δύο τελευταία των playoffs (με Λαμία εκτός και ΠΑΟΚ εντός) και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναθηναϊκό.

Η απουσία του Φαμπιάνο λόγω των ενοχλήσεών του στους προσαγωγούς του στα τελευταία λεπτά του εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν εμφανής. Και στα δύο παιχνίδια που ακολούθησαν. Σε αυτά με την ΑΕΚ τόσο στην «OPAP Arena» όσο και στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Κάτι που φάνηκε περίτρανα κόντρα στον Ολυμπιακό, που βρήκε πάλι το alter ego του: τον Γιάκουμπ Μπράμπετς, με τον οποίο δίπλα του λειτούργησε καλύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια στις κινήσεις του.

Ο Φαμπιάνο θα είναι παρών και μεθαύριο στη δεύτερη -μέσω των playoffs- πρόβα τελικού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά ο Βέλεθ θα απουσιάσει και πάλι. Πιθανότατα σε αυτό που ο Μάντζιος θα τον ήθελε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο από τα τρία που απομένουν μέχρι το παιχνίδι που θα κρίνει τον νικητή στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας.

Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς τη λογική που είχε παρουσιάσει παρόντος και των Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Βέλεθ, τότε ο Ισπανός προορίζεται περισσότερο για τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Φεράρι το άλλο πρόβλημα για τον Άρη

Ο Βέλεθ που έκανε ατομικό πρόγραμμα την Πέμπτη (25/4), αναμένεται σήμερα να ανεβάσει ρυθμούς και φαντάζει δεδομένο ότι στις 19 ημέρες που έχει μπροστά του μέχρι το επόμενο 90λεπτο, το εκτός έδρας με τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» στις 15 του Μάη για την 9η αγωνιστική των playoffs, θα είναι έτοιμος.

Την ίδια ώρα, επιστρέφουν οι Καρίμ Ανσαριφάρντ και Μπέργκερ Βερστράτε που εξέτισαν τη μία αγωνιστική της τιμωρίας τους. Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμη ερωτηματικό για τον Μάντζιο. Αυτό έχει να κάνει με το αν θα μπορεί να υπολογίζει στον Φράνκο Φεράρι, με τη σημερινή ημέρα να αποτελεί κριτήριο.