Χουλιάν Κουέστα Άρης

Άρης

Καρατζιοβαλής στο monobala.gr: «Εντυπωσιακό το ρεκόρ του Κουέστα με τον Άρη»

26.04.24 | 08:16

Στο monobala.gr μίλησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Άρη, Δημήτρης Καρατζιοβαλής, για το ρεκόρ του Χουλιάν Κουέστα.

Ως γνωστόν, ο Ισπανός γκολκίπερ έγραψε ιστορία την Τετάρτη (24/4), με την 188η συμμετοχή του κόντρα στον Ολυμπιακό, ξεπερνώντας τον Λεκμπέλο και είναι πρώτος ξένος σε παρουσίες στα χρονικά για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Καρατζιοβαλής, που πρόσφερε πολλά στους Θεσσαλονικείς για περίπου έξι χρόνια σε δυο θητείες (η πρώτη στην Α’ Εθνική, το 2005-09), αλλά και ως προπονητής τερματοφυλάκων (2015-16) μίλησε για τη σημασία των όσων πέτυχε ο αρχηγός του Άρη κάτω από την εστία, την εικόνα της ομάδας τη δεδομένη στιγμή, τον τελικό με τον Παναθηναϊκό και το ισχυρό δίδυμο που συνθέτει ο Κουέστα με τον Χουτεσιώτη.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Χαλκιδικιώτη βετεράνου, που πλέον είναι τεχνικός διευθυντής στη Χανιώτη στη Γ’ Εθνική για δεύτερη σεζόν:

«Εντυπωσιακό το ρεκόρ του με τον Άρη»

Για την ιστορική διάκριση του Ισπανού: «Το είχα προβλέψει πριν περίπου 1.5 χρόνο για τον Κουέστα. Ήταν μια εξέλιξη που φαινόταν αυτό το ρεκόρ, βάσει του μέσου όρου παιχνιδιών του. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει, κάτι εντυπωσιακό. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, δεν ήταν όπως παλιά, που έμεναν χρόνια οι ξένοι. Τώρα αλλάζουν διαρκώς ομάδες. Είναι σημαντικό για τον Κουέστα που έμεινε χρόνια στον Άρη και έσπασε το ρεκόρ, τα λέει όλα και ξεκάθαρα το αξίζει. Μετά από τόσα χρόνια έχει δέσιμο με τον ομάδα. Τον ζει από μέσα, πέρασε ωραίες και δύσκολες καταστάσεις. Αξίζει να είναι ο Νο 1 του Άρη».

«Υπέρ του και όταν έλεγαν για άλλον βασικό»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο Καρατζιοβαλή συνέχισε: «Ήμουν υπέρ του ακόμα και όταν έλεγαν ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση και ότι έπρεπε να έρθει άλλος βασικός. Τα στοιχεία σε έναν τερματοφύλακα καθορίζονται στη διάρκεια, όχι σε ένα-δυο αγώνες. Πρέπει να τον στηρίξεις για να στο ανταποδώσει και να σου προσφέρει όσα προσδοκάς. Στην Ελλάδα όμως γίνεται εύκολη κριτική. Όταν ο Κουέστα αυτά τα χρόνια δεν ήταν τραυματίας, στην καλή του κατάσταση δεν έχει αντίπαλο, πάντα είναι βασικός.

Το στοιχείο της ηρεμίας, που προσδίδει σε όλη την ομάδα, είναι το δυνατό του χαρτί. Τη μεταδίδει σε όλους, αυτή τη σιγουριά, ξέρεις τι να περιμένεις. Κατά βάση είναι σταθερός. Αυτό που απαιτείται στο ποδόσφαιρο είναι σταθερότητα σε υψηλό επίπεδο. Αν μπορείς να είσαι στο… 7-8 ως απόδοση, σε μεγάλη διάρκεια παιχνιδιών, είναι το καλύτερο για τη θέση».

«Αξιόπιστο δίδυμο με Χουτεσιώτη ο Κουέστα»

Για τη συνεργασία του Κουέστα με τον Χουτεσιώτη: «Κάθε ομάδα υψηλού επιπέδου με στόχους χρειάζεται δυο καλούς και ανταγωνιστικούς τερματοφύλακες. Μαζί με τον Χουτεσιώτη είναι αξιόπιστο δίδυμο, καλές λύσεις για τον Άρη. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστείς γκολκίπερ για βασικό, θέλει υπομονή και επιμονή. Το δύσκολο κομμάτι της θέσης είναι να περιμένει την ευκαιρία του».

Για το δέλεαρ να πάρει και τρόπαιο ο Κουέστα με τους «κιτρινόμαυρους»: «Θα είναι ό,τι καλύτερο για τον ίδιο. Το… κερασάκι στην τούρτα, αν πάρει και το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό. Ο Άρης πήγε σε αρκετούς τελικούς και δε πήρε κανέναν. Αν μπορέσει και συνδυάσει τη μεγάλη ατομική του διάκριση με μια τόσο σημαντική ομαδική επιτυχία, θα είναι από τους πιο πετυχημένους ιστορικά για το σύλλογο».

«Πρόβα τζενεράλε για τον τελικό τα playoffs»

Κλείνοντας, για την εικόνα της ομάδας του Άκη Μάντζιου τη δεδομένη στιγμή: «Τον παρακολουθώ τον Άρη, τα playoffs δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία για εκείνον, όπως και για τη Λαμία. Ο Άρης προετοιμάζεται για τον τελικό, εκεί είναι το μυαλό όλων. Μέσα από αυτά τα ματς, πρόβα τζενεράλε ενόψει τελικού, πρέπει να είναι έτοιμος, για να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και να πανηγυρίσουμε το Κύπελλο.

Εννοείται ότι είναι δύσκολο το παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, πολύ καλή ομάδα. Ο Άρης χθες έκανε καλό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ήταν ανοιχτό και από τις δυο πλευρές. Έδειξε ότι έχει αξιοπρόσεκτες και σημαντικές πτυχές του παιχνιδιού, που μπορούν να τον φέρνουν σε θέση να νικά ομάδες της πρώτης τετράδας. Να κάνουν τη διαφορά, όπως και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, όταν έκανε μεστό και έξυπνο παιχνίδι, στην πρεμιέρα των playoffs. Αν αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια στο καλό παιχνίδι και παίζει όπως με τον Ολυμπιακό, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

*Προσεχώς θα ακολουθήσει συνέχεια στη συνέντευξη Καρατζιοβαλή, με αναφορά στην ομάδα της Χανιώτης.