Φωτογραφία: Intime

Παναθηναϊκός

Η πνευματική ανεπάρκεια του Παναθηναϊκού και η υποχρέωση μέχρι το τέλος

25.04.24 | 20:52

Η βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ και το γεγονός ότι το «τριφύλλι» απομακρύνθηκε αρκετά στη μάχη που δίνει για το πρωτάθλημα έχει αιτίες. Μια ματιά να ρίξει κανείς στη στατιστική απεικόνιση του ντέρμπι και θα διαπιστώσει ότι οι «πράσινοι» έχουν πραγματοποιήσει τη χειρότερή του φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα και μάλιστα σε παιχνίδι στο οποίο το διακύβευμα ήταν υψηλό.

Όλοι οι αριθμοί κάτω από τους μέσους όρους

Οι αριθμοί του Παναθηναϊκού ήταν απογοητευτικοί και κάτω από τους μέσους όρους του τη φετινή χρονιά.

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω:

*Το τριφύλλι είχε μόλις 0.39 xgoals με μ.ο 1,72
*Η ΑΕΚ είχε 3,5 xgoals τη στιγμή που κάθε αντίπαλος του Παναθηναϊκού κάνει 1,2.
*Οι «πράσινοι» είχαν κατοχή 48%, ενώ ο μέσος όρος τους είναι στο 57,9%.
*Οι ποδοσφαιριστές του Φατίχ Τερίμ κέρδισαν μόλις το 39,22% των μονομαχιών τους (100/255), ενώ έχουν μ.ο 47,6%.

Δεν μπήκαν ποτέ στο ντέρμπι πνευματικά

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να δείχνει χθες χαμένος στο χορτάρι της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι «πράσινοι» από το ξεκίνημα του αγώνα δεν μπήκαν πνευματικά ή αν θέλετε ψυχολογικά ποτέ στο κλίμα του παιχνιδιού.

Δέχθηκαν γκολ νωρίς, δεν έβγαλαν ποτέ αντίδραση κι όταν πήγαν να ισορροπήσουν λίγο την κατάσταση από δικό τους ατομικό λάθος (Ακαϊντίν) είδαν την εστία τους να παραβιάζεται για δεύτερη φορά. Κάπου εκεί… τα πόδια κόπηκαν. Ακολούθησε η «τρικυμία» του δευτέρου μέρους με τα αναγκαία ρίσκα και την έλλειψη αντίδρασης. Οι «πράσινοι» φάνηκαν πνευματικά ανέτοιμοι. Σε ντέρμπι που, κατά μεγάλο ποσοστό κρινόταν ο τίτλος, δεν είχαν ούτε ένα θετικό στοιχείο κι αυτό είναι αναμφίβολα αιτία σοβαρού προβληματισμού.

Η υποχρέωση μέχρι το φινάλε

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Στο -4 από την πρώτη ΑΕΚ και με την κατάσταση να μη βρίσκεται στα χέρια του. Με την ψυχολογία πεσμένη, μετά τη βαριά ήττα από τον δικέφαλο και την πολύ κακή εμφάνιση. Ωστόσο, άπαντες στο «τριφύλλι» έχουν υποχρέωση να μην τα παρατήσουν μέχρΙ το φινάλε.

Από τη στιγμή που μαθηματικά δεν έχει κριθεί κάτι, άσχετα αν θα πρόκειται περί ποδοσφαιρικού θαύματος αν συμβεί η ανατροπή, στο «τριφύλλι» έχουν καθήκον να συνέλθουν ψυχολογικά και να κάνουν νίκες μέχρι το τέλος. Η πραγματικότητα είναι σκληρή, αλλά δεν μπορεί και να συμβεί κάτι διαφορετικό. Νίκη, αρχικά, με τον Άρη την Κυριακή στη Λεωφόρο με το… ακουστικό στην Τούμπα και βλέπουμε…