Φωτογραφία: Intime

Παναθηναϊκός

Έβγαλε ξανά τα μάτια του και τιμωρήθηκε με… σκληρό τρόπο

28.04.24 | 23:32

Είναι σκληρό αυτό που βίωσε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο. Πολύ σκληρό. Σε μια ημέρα στην οποία δόθηκε στο τριφύλλι μια τεράστια ευκαιρία να ξαναμπει δυναμικά στο κόλπο του πρωταθλήματος, τα κατέστρεψε όλα!

Σε μια ιδανική συγκυρία, με την ΑΕΚ να χάνει από τον ΠΑΟΚ, οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν είπαν… ευχαριστώ, αλλά ηττήθηκαν από τον Άρη και έμειναν εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος!

Οι «πράσινοι» αποδεικνύονται και πάλι σε ιδανικούς αυτόχειρες. Δέχθηκαν γκολ ΞΑΝΑ στην πρώτη κατεβασιά του αντιπάλου τους (2′ με σκόρερ τον Ζαμόρα) κι ενώ είχαν μπροστά τους ολόκληρο ματς για να φέρουν τούμπα την κατάσταση, δεν κατάφεραν το παραμικρό.

Έχασαν κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με Βέρμπιτς και Ούγκο, είδαν τον Άρη να έχει δοκάρι στο 52′, ο Σπόραρ δυο λεπτά αργότερα από κοντά πλάσαρε άουτ (!) και από εκεί και έπειτα ακολούθησε ένα μικρό ποδοσφαιρικό χάος!

Ο Φατίχ Τερίμ είδε τον Άκη Μάντζιο να περνάει τρίτο στόπερ (Ρόουζ), έκανε φουλ επιθετική την ομάδα του βάζοντας στο παιχνίδι Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς (από το ημίχρονο είχε περάσει στο ματς τους Σπόραρ, Μαντσίνι) αλλά οι «πράσινοι» έδειχναν ανήμποροι να πετύχουν τον στόχο τους. Πίεζαν, προσπάθησαν με ανορθόδοξους τρόπους να βρουν γκολ και να βάλουν “φωτιά” στη Λεωφόρο, αναλώθηκαν από ένα σημείο και μετά σε σέντρες, αγχώθηκαν όσο τα λεπτά περνούσαν και στο τέλος έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι και πικραμένοι…

Οπως πικραμένος έφυγε και ο κόσμος που πίστεψε ότι θα μπορούσε να έρθει η ανατροπή, αλλά αυτό δε συνέβη ποτέ…

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε για μια ακόμη φορά τα μάτια του. Τιμωρήθηκε με σκληρό τρόπο στη Λεωφόρο. Αυτοκτόνησε ποδοσφαιρικά. Σε μια εξαιρετική συγκυρία και σε παιχνίδι μέσα στην έδρα του απέναντι σε ομάδα που δε διεκδικεί το παραμικρό, δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε και να ελπίζει σε πρωτάθλημα. Ολα τελείωσαν σε ένα απόγευμα με μπόλικη πίκρα για όλο τον οργανισμό του «τριφυλλιού» και με την ομάδα να παίζει στα επόμενα ματς για το ευρωπαϊκό της εισιτήριο και για την κατάκτηση του Κυπέλλου που είναι από απαραίτητη έως υποχρεωτική.

Δεν είναι ώρα ούτε για απολογισμούς, ούτε για ταμεία, ούτε για συζητήσεις για την επόμενη σεζόν. Αυτά θα καταγραφούν όταν θα έρθει η ώρα, όταν δηλαδή ολοκληρωθεί και επισήμως η χρονιά. Το βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός οφείλει να κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο, αυτό του Κυπέλλου Ελλάδας, και να δει τη σεζόν που θα έρθει με έναν και μόνο στόχο: Πως θα διορθώσει τα λάθη που έγιναν με σκοπό τη δημιουργία μις ομάδας, η οποία θα ανεβάσει το επίπεδο της για να φτάσει εκεί που θέλουν όλοι…