ispania Φωτογραφία: SEFutbol

Ισπανία

Τελεσίγραφο για αποκλεισμό της Ισπανίας από όλες τις διοργανώσεις της UEFA

29.04.24 | 16:25

Μετά από μια σειρά οικονομικών παραβάσεων και του σκανδάλου της σεξουαλικής επίθεσης του πρώην προέδρου, Λουίς Ρουμπιάλες, στην Τζένι Ερμόσο, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας βρίσκεται υπό κυβερνητική παρακολούθηση.

Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει σάλο και μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την εθνική ομάδα της χώρας, αλλά και τους συλλόγους της La Liga, όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με την As, UEFA και FIFA έθεσαν τελεσίγραφο για την Παρασκευή (30/04) στην ισπανική κυβέρνηση, προκειμένου να διευκρινιστεί η θέση υπό την επίβλεψη της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας για διαφθορά. Εάν αποκαλυφθεί περίπτωση παρέμβασης, οι ισπανικές επιλογές κινδυνεύουν με αποκλεισμό από το Euro και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Eάν η ρήξη μεταξύ τους συνεχιστεί, οι εθνικές ομάδες της Ισπανίας θα αποκλειστούν από όλες τις διοργανώσεις όπως το Euro, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τις συλλογικές όπως Champions League, Europa League, Conference League. Επιπλέον, θα δυσκολέψει την προσπάθειας της ιβηρικής χώρας να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.