X: Vivaposta Twitter

Προτάσεις

Στοιχηματικές προτάσεις 1/5/24: Όλα τα βλέμματα σε Βεστφαλία και Αυστρία

30.04.24 | 23:55

Δύο αγώνες θα αποτελέσουν τις στοιχηματικές μας επιλογές από το πρόγραμμα της Τετάρτης 1 Μαΐου, ο ένας από το Champions League και ο άλλος από την Αυστρία και τον τελικού Κυπέλλου.

Πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League

Στις 22:00 στο Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν για τον δεύτερο ημιτελικό του Champions League, με μοναδικό στόχο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Οι δύο μονομάχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι και στο γκρουπ του θανάτου μαζί με Μίλαν και Νιούκαστλ, με τους Γερμανούς να τερματίζουν την πρώτη θέση και τους Παριζιάνους να προκρίνονται ως δεύτεροι, καθώς υπερτερούσαν στην ισοβαβθμία με την Μίλαν. Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς αντιμετώπισε την Αϊντχόφεν στους «16» και την απέκλεισε με μία νίκη (2-0 εντός) και μια ισοπαλία (1-1 εκτός), ενώ στον επόμενο γύρο είχε πολύ δυσκολότερο έργο καθώς αντιμετώπισε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η πρώτη αναμέτρηση βρήκε τους Ισπανούς νικητές, ενώ οι Βεστφαλοί έφτασαν σε μια σπουδαία ανατροπή με 4-2 και πήραν την πρόκριση. Από την άλλη το σύνολο του Λουίς Ενρίκε ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Σοσιεδάδ με δύο νίκες (2-0, 2-1). Στη συνέχεια τα βρήκε σκούρα ενάντια στην Μπαρτσελόνα, που επικράτησε 3-2 στο Παρίσι, όμως το ονειρικό 4-1 της ρεβάνς έστειλε πανηγυρικά στην οκτάδα τους Γάλλους.

Μικρή είναι η παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων με την Παρί Σεν Ζερμέν να μετρά 2-3-1 ενάντια στην Ντόρτμουντ, με καμία εκ των δύο να μην έχει πανηγυρίσει ποτέ διπλό στην έδρα του αντιπάλου.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ θα ήθελε να αποχαιρετήσει την Γαλλία με το τρόπαιο του Champions League στα χέρια του και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γάλλος επιθετικός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τις τελευταίες ημέρες και στις 7 τελευταίες αναμετρήσεις έχει 5 γκολ και 2 ασίστ.

Ο 25χρονος θα δώσει τα πάντα για να σκοράρει και να προσφέρει στην ομάδα του, με την επιλογή Anytime scorer στο 1.90 στην Interwetten είναι μία ελκυστική επιλογή.

Το διακύβευμα της κούπας είναι μεγάλο

Στις 18:00 στο Βέρτερζεε Στάντιον η Στούρμ Γκρατς αντιμετωπίζει την Ραπίντ Βιέννης στο τελικό κυπέλλου της Αυστρίας. Aπό την ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας με την Σάλτσμπουργκ που την κράτησε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας προέρχεται η Στουρμ που δικαιούται να κάνει όνειρα για το νταμπλ.

Οι τυπικά γηπεδούχοι προέρχονται από την ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας με την Σάλτσμπουργκ που την κράτησε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και δικαιούται να κάνει όνειρα για το νταμπλ. Η Στούρμ Γκρατς είχε κάνει το 2/2 απέναντι στη Ραπίντ στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος στέλνοντας το δικό της «μήνυμα» ενόψει του μεγάλου αγώνα. Το πρώτο τους νταμπλ μετά από 25 χρόνια διεκδικούν οι πρωτοπόροι της Bundesliga που έχουν 5 νίκες και μία ισοπαλία στα 6 τελευταία επίσημα ματς.

Στο Κύπελλο μετρούν 11 σερί νίκες ενώ έχουν χάσει μόνο έναν από τους 15 τελευταίους αγώνες τους εναντίον της Ραπίντ. Στον αντίποδα οι Βιεννέζοι γνώρισαν την τρίτη σερί ήττα τους όπου συνετρίβηκαν από τη ΛΑΣΚ στο Λιντς με 5-0 και προβληματίζουν με τις τελευταίες τους εμφανίσεις, αφού έχουν σκοράρει μόνο μία φορά στα 3 τελευταία παιχνίδια στα οποία έχουν κάνει ισάριθμες ήττες και έχουν δεχθεί συνολικά 9 γκολ.

Αυτό έχει σαν συνέπεια η Στούρμ Γκρατς να είναι φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου σε απόδοση πολύ ελκυστική στο 1,80 της Interwetten.