ΠΑΟΚ

Η «διπλή» ακρόαση του ΠΑΟΚ από τη ΔΕΑΒ

30.04.24 | 20:44

Δύο φορές σε διάστημα μίας εβδομάδας θα βρεθεί το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέναντι στην Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας. Μία αύριο (Μ. Τετάρτη, 1/5) και μία την μεθεπόμενη Τετάρτη (8/5).

Case by case

Tη δεδομένη χρονική στιγμή, η σημερινή κλήση για ακρόαση που αφορά τα πανό που «σήκωσαν» οπαδοί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των «ασπρόμαυρων» νομικών, κάτι που είναι απολύτως λογικό.

Άλλωστε, προέχει η αυριανή ακρόαση ενώπιο της ΔΕΑΒ, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καλείται να εκφράσεις τις θέσεις της για τις «σοβαρές ζημιές – καταστροφές» που προκάλεσαν οπαδοί της στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Λαμία στις 24 Απριλίου, όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση της πρώτης, βάσει της έκθεσης της Αστυνομίας.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διατάξεις του άρθρου 9 του νόμου Βρούτση, με το πλέον πιθανό σενάριο – σύμφωνα με το κατηγορητήριο –  να κάνει λόγο για επιβολή υψηλού χρηματικού προστίμου!

Το πανό και το δεδικασμένο

Σε δεύτερο χρόνο, δηλαδή την μεθεπόμενη Τετάρτη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα βρεθεί ενώπιον της ΔΕΑΒ για να εκφράσει τις απόψεις της σχετικά με τα δύο πανό που αναρτήθηκαν στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή και «κατέβηκαν» πριν την σέντρα του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σε αυτή την περίπτωση, ο ΠΑΟΚ είναι αντιμέτωπος με τις διατάξεις του άρθρου 14 του νόμου Βρούτση, σύμφωνα με το οποίο κλήθηκε προ ημερών και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για το πανό στην – κλειστή – θύρα 13 με περιεχόμενο «Λουκέτο βάλτε στη Βουλή όχι στη 13», στο παιχνίδι με τη Λαμία στη Λεωφόρο στις 14 Απριλίου, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Για το συγκεκριμένο πανό, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με διοικητικό πρόστιμο ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, με το πρόστιμο που αναμένεται να επιβληθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να είναι ισόποσο ή μεγαλύτερο!