Φώτης Ιωαννίδης Φωτογραφία: Intime

Παναθηναϊκός

Ο δύσκολος δρόμος της επιβίωσης και το «πρέπει» μέχρι το φινάλε

02.05.24 | 09:37

Το κλίμα στον Παναθηναϊκό είναι βαρύ. To «άδειασμα» είναι δεδομένο και ξεκάθαρο.

Οι «πράσινοι» χάλασαν όλα όσα προσπαθούσαν με κόπο να φτιάξουν στη σεζόν, με δύο διαδοχικές ήττες (ΑΕΚ, Άρης) και η υπόθεση πρωτάθλημα χάθηκε.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η κατάσταση μόνο καλή δεν είναι στο πράσινο στρατόπεδο και δε φτιάχνεται εύκολα. Τουλάχιστον όχι άμεσα.

Επειδή, όμως, η ποδοσφαιρική ζωή κυλάει και μαζί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, το «τριφύλλι» έχει μπροστά του δύο άξονες που πρέπει να κινηθεί, παρά τη μεγάλη απογοήτευση και τον σκληρό τρόπο με τον οποίο χάθηκε ο πρώτος στόχος.

Κύπελλο και ευρωπαϊκό εισιτήριο

Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους έναν δύσκολο δρόμο επιβίωσης μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν και να αρχίσει ο σχεδιασμός για την επόμενη.

Μην ξεχνάμε ότι το ευρωπαϊκό εισιτήριο παραμένει ακόμα ανοικτό. Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός στα δυο ντέρμπι που έχει μπροστά του απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, οφείλει να πάρει ό, τι περισσότερο μπορεί.

Είναι χρέος όλων απέναντι στον κόσμο, αλλά και στους εαυτούς τους, να το κάνουν αυτό και έτσι πρέπει να πορευτεί μέχρι το φινάλε η ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

Οσον αφορά στον δεύτερο στόχο που έχει απομείνει, αυτόν του Κυπέλλου, το «τριφύλλι» θα επικεντρωθεί και σε αυτό.

Το πρεστίζ του συλλόγου επιτάσσει την κατάκτηση ενός τίτλου, έστω κι αν το πρωτάθλημα δεν ήρθε ούτε φέτος.

Ανεξάρτητα με την κατάσταση τώρα και το κλίμα που επικρατεί, ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει τα πάντα για να κλείσει τη χρονιά τουλάχιστον με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Εκεί θα επικεντρωθούν άπαντες όταν έρθει η ώρα. Στην παρούσα φάση και μετά το Πάσχα η προσοχή θα είναι στραμμένη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.