Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

Φτερά στα πόδια, καρδιά μεσ´ στα στήθια… που δώσαν θριάμβους σαν παραμύθια

02.05.24 | 11:33

Φτερά στα πόδια, καρδιά μεσ´ στα στήθια…

που δώσαν θριάμβους σαν παραμύθια.

Στους στίχους του Μίμη Βασιλειάδη, του πρώτου ιστορικού ύμνου του Ολυμπιακού, αντικατροπτίζονται όλα όσα περιμένουν να δουν από τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ τα εκατομμύρια των φίλων της ομάδας στην ιστορική περίσταση που έχουν μπροστά τους.

Το βράδυ της Πέμπτης (2/5, 22:00) στο “Βίλα Παρκ” θα γίνουν οι πρώτοι ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου που θα παίξουν στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Έχουν μια ευκαιρία που μπορεί να μην παρουσιαστεί ξανά στην καριέρα τους και μπροστά τους την πρόκληση ενός τελικού και μάλιστα στην Αθήνα.

Κυρίως, όμως, αυτή τη στιγμή έχουν απέναντί τους μια από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας.

Την Άστον Βίλα που όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.  Την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι των τεσσάρων ευρωπαϊκών τροπαίων.

Δεν φοβούνται κανέναν και τίποτα

Άπαντες αντιλαμβάνονται πως πρόκειται για την πιο απαιτητική αποστολή που καλείται να βγάλει εις πέρας ο φετινός Ολυμπιακός.

Την ίδια ώρα άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο βγάζουν μια φοβερή αύρα αισιοδοξίας πως μπορούν να τα καταφέρουν και να φύγουν ακόμα και νικητές από το Μπέρμιγχαμ.

Αυτό το συγκεκριμένο γκρουπ παικτών που προκρίθηκε με δύο νίκες επί της Φερεντσβάρος, που προκρίθηκε μετά από εντός έδρας ήττα με 4-1 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ και που πέταξε εκτός την Φενέρμπαχτσε μέσα στην Τουρκία στα πέναλτι, δεν φοβάται τίποτα και κανέναν και έχει αποκτήσει λόγω αυτών των αποτελεσμάτων φοβερά επίπεδα αυτοπεποίθησης.

Δεν αλλάζει τίποτα ο Μεντιλίμπαρ

Πρώτος από όλους ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πιστεύει στην ομάδα του και στο ποδοσφαιρικό του σχέδιο και γι’ αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ως προς αυτό.

Ο Ολυμπιακός θα μπει στο “Βίλα Πάρκ” με επιθετική νοοτροπία και στόχο να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βάσκος τεχνικός θα προσπαθήσει να πιέσει ψηλά στην Αστον Βίλα και να της “χαλάσει” το παιχνίδι κρατώντας την παράλληλα μακριά από την περιοχή της ομάδας του. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις.

Σε ότι αφορά τα πρόσωπα το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός να παραταχθεί με ένα 4-3-3. Ο Τζολάκης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια και οι Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος και Ορτέγκα στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν οι Έσε, Τσικίνιο και ένας εκ των Ιμπόρα ή Όρτα, ενώ στην επίθεση οι Φορτούνης, Ποντένσε και Ελ Κααμπί.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως το “Βίλα Παρκ” θα έχει και αρκετά έντονο το κόκκινο χρώμα, αφού περίπου 2.500 φίλοι του Ολυμπιακού θα παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθεια της ομάδας τους.

Οι περισσότεροι εξ αυτών θα φτάσουν στο Μπέρμιγχαμ την Πέμπτη, βάφοντας ερυθρόλευκη την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας.