ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: Με το δεξί στον δεύτερο γύρο - Σκαρφάλωσε στην 4άδα

Ποδόσφαιρο Γυναικών

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης: Με το δεξί στον δεύτερο γύρο – Σκαρφάλωσε στην 4άδα

03.02.24 | 15:57

Η ΑΕΚ πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη με 2-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Women’s Football League, με τα τέρματα της Τζουτζουράκη (11′) και Κόλλια (33′).

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ένωση σκαρφάλωσε στην 4η θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με τον ΑΟ ΡΕΑ. Αντίθετα, η ομάδα της Τρίπολης, παρά τη θετική εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς και δεχόμενη την ήττα έπεσε την 6η θέση του πρωταθλήματος.

Πήρε προβάδισμα νίκης από το ημίχρονο η ΑΕΚ

Στην πρώτη στατική φάση για την ΑΕΚ, στο 11′, η Τζουτζουράκη με εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ.

Η Ντούρκοβιτς στο 27′ δημιούργησε καλή ευκαιρία για τον Αστέρα να ισοφαρίσει το σκορ, ωστόσο το σουτ της μπλόκαρε η Χατζηχαριστού.

Έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της. Η Νίκα με κάθετη πάσα βρήκε την Κόλλια μέσα στην περιοχή και εκείνη με πλασέ νίκησε την Γρηγοριάδου κάνοντας το 2-0.

Η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να μετατρέψει τις 2 της τελικές σε γκολ και πήγε με… αέρα στα αποδυτήρια. Ο Αστέρας, από την άλλη, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα, παρά την υπεροχή του.

Είχε την κατοχή στην επανάληψη, αλλά όχι την αποτελεσματικότητα ο Αστέρας Τρίπολης

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με υποχρεωτική αλλαγή για την ΑΕΚ. Στο 50ό λεπτό η Ντζάνη δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από την Ξυλούρη.

Ένα λεπτό αργότερα, ο περισσότερο επιθετικός στο δεύτερο ημίχρονο Αστέρας Τρίπολης απείλησε με την Μοσκοφίδου στο 51′ να κάνει την κεφαλιά, αλλά η Χατζηχαριστού ήταν και πάλι παρούσα, μπλοκάροντας την μπάλα.

Η Ένωση είχε άλλη μια αναγκαστική αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν είδε την Στεφάτου να αποχωρεί υποβασταζόμενη απο τον αγωνιστικό χώρο, παραχωρώντας τη θέση της στην Μάρκου.

Η ΑΕΚ είχε την αποτελεσματικότητα, ο Αστέρας τις ευκαιρίες, αλλά η ολοκλήρωση του αγώνα βρήκε τις γηπεδούχες να πανηγυρίζουν το πολύτιμο τρίποντο.