Μαρτσούκος: «Nα μην υπάρχουν σκιές - Να δείξουν επιείκεια για τα οικονομικά Πολιτεία και Υπουργεία» Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Superleague 2

Μαρτσούκος: «Να δείξουν επιείκεια στα οικονομικά των ομάδων της Super League 2 Πολιτεία και υπουργεία»

03.02.24 | 16:39

Την άποψη ότι οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό φέτος στη Super League 2 μπορούν να σταθούν στην πρώτη κατηγορία (για όποιες πάρουν τα δυο εισιτήρια στα δυο γκρουπ) εξέφρασε ο πρόεδρος της Super League 2, Πέτρος Μαρτσούκος.

Ο επικεαφλής του συνεταιρισμού μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και την εκπομπή «Παράθυρο στα σπορ», κάνοντας αναφορά σε οικονομικά ζητήματα, στα τηλεοπτικά, την οργάνωση της κατηγορίας.

«Οι 250 χιλιάδες έγιναν 70 και μετά 100»

Αρχικά, ο Πέτρος Μαρτσούκος τόνισε:«Τα πρωταθλήματα πρέπει να ξεκινούν στην ώρα τους. Κάναμε το αυτονόητο για να μπορούν και οι ομάδες να είναι έτοιμες αγωνιστικά, αλλά και να ανταπεξέλθουν οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχει όραμα για τον αθλητισμό. Θα πάμε προς το καλύτερο. Η Super League 2 στερείται εσόδων. Πιστεύω ότι ο νέος υπουργός θα αλλάξει πράγματα. Εμείς ως Super League 2 φέτος έχουμε ένα πάρα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θέλουμε το ίδιο και του χρόνου. Να μην υπάρχουν σκιές, το υπουργείο και η Πολιτεία να δείξουν επιείκεια ως προς τα οικονομικά».

Σε ερώτηση για την αναδιάρθρωση, που έφερε οικονομικά ζητήματα, Πέτρος Μαρτσούκος τόνισε: «Από τη στιγμή που έκοψε τα χρήματα, η κάθε ομάδα είχε υπολογίσει ότι θα έπαιρνε από τη φορολογία του Στοιχήματος περίπου 250 χιλιάδες. Αυτές έγιναν 70 και μετά 100. Ο κ. Αυγενάκης όταν έκανε την αναδιάρθρωση έβαλε 34 ομάδες και είπε ότι σε όποιο πάροχο πηγαίνουμε θα έχουμε τριετές συμβόλαιο από το Νόμο. Δεν υπάρχει μονοετές για τα τηλεοπτικά.

Ο κ. Ζούλας δεν τήρησε τον Νόμο του Κράτους. Ούτε καν μας δέχτηκε σε ραντεβού, λες και η ΕΡΤ ήταν η Ζούλας ΑΕ. Όταν είδε ο κ. Ζούλας ότι κακώς κρατά τα χρήματα, πήγε και τα έδωσε σε ένα χρέος που είχαμε εμείς στο ΟΑΚΑ. Κι εδώ έχει κάνει λάθος, αυτά δεν ήταν δικά μας χρήματα, ήταν των ομάδων. Ο κ. Ζούλας δεν μας δέχτηκε καν σε ραντεβού, δεν σήκωνε καν το τηλέφωνό του. Είχε κάνει έναν χρόνο, αλλά ο Νόμος έλεγε ότι δεν ισχύει και έπρεπε η συμφωνία να είναι τριετής. Για τη φορολογία του Στοιχήματος δεν φταίει ο κ. Βρούτσης. Ο κ. Αυγενάκης από μία ΚΥΑ που είχε 17% ψηφισμένη, σε μία νύχτα πήγε και έδωσε τιμωρητικά 5% στη Super League 2. Σαν το παιδάκι που του λες θα κάτσεις στη γωνία και δεν θα μιλάς, γιατί έκανες ένα λάθος, έβαλες πρόεδρο τον Μαρτσούκο, ξεκάθαρα.

Στον κ. Λεουτσάκο έδινε 70 χιλιάδες ευρώ, αλλά στο ταμείο ήταν να πάρει η κάθε ομάδα 105 χιλιάδες. Ή να παραιτηθεί ο κ. Λεουτσάκος και να έχουμε πρόεδρο της αρεσκείας μας. Αυτά είναι και στα πρακτικά όταν είχε πάει στον κ. Αυγενάκη η πενταμελής επιτροπή. Δεν δεχόταν ούτε τον κ. Λεουτσάκο σαν πρόεδρο, ούτε εμένα μετά. Ο κ. Βρούτσης είναι πάνω στα προβλήματα της Super League 2 και γενικά στα προβλήματα του αθλητισμού. Προσπαθεί να τα λύσει. Είμαστε σε πολύ καλό κλίμα, o άνθρωπος ακούει».

Για το πότε θα εισπράξουν τα χρήματα από το Στοίχημα και αν λάβουν λεφτά και οι ομάδες που εμπλέκονται σε φακέλους με «ύποπτα»: «Πιστεύω ως τις 10-15 Φεβρουαρίου. Πιστεύω ότι οι παλιοί φάκελοι έχουν τελειώσει και οι ομάδες δεν εμπλέκονται σε στημένα και ειδικά της φετινής περιόδου. Και για τα παλιά δεν έχουμε ούτε διώξεις. Για τη νέα χρονιά είναι δύο φάκελοι για τους οποίους είναι άνευ ουσίας να μιλάμε, γιατί δεν έχει γίνει τίποτα».

«Μπορούν να σταθούν στην παραπάνω κατηγορία όσοι πρωταγωνιστούν στη Super League 2»

Για το αν οι ομάδες Β’ προσέφεραν και αν αντέχουν στη Super League 1 όσες ομάδες προβιβαστούν από τη δεύτερη κατηγορία, ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής, επισήμανε: «Από φέτος πέφτουν οι Β’ ομάδες. Αν έκαναν καλό ή όχι, θα μου επιτρέψετε να μην το πω δημόσια. Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν είναι έτοιμες για τη Super League και μπορούν να σταθούν εκεί».

Για τους τομείς που χρήζουν βελτίωσης στην κατηγορία: «Υπάρχει περίπτωση κεντρικής χορηγίας με ονοματοδοσία, θα το δούμε από τη νέα χρονιά. Θέλει βελτίωση και στις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Τα περισσότερα γήπεδα είναι δημοτικά, στερούνται προβολέων, κερκίδων. Ο κ. Βρούτσης, στο πρώτο ραντεβού που είχαμε κάνει, μας είπε ότι θα δώσει μεγάλη βάση στην ασφάλεια των γηπέδων και στη βία. Είναι ένας άνθρωπος που όταν βάλει κάτι στο μυαλό του θα το καταφέρει. Είναι σε πολύ καλά βήματα και δεν κάνει πίσω».

Για το αν έχει φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα το «pay per view», αλλά και τη διάρκεια της συμφωνίας με το Action 24: «Όχι, δεν έχει αποδώσει το pay per view. Έχουμε υπογράψει για έναν χρόνο με το Αction 24 και πριν τελειώσει η αγωνιστική περίοδος θα κάνουμε και για δεύτερο αν χρειαστεί».