Ο Εσθονός εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Αλεξάντρ Σαποβάλοφ Φωτογραφία: Intime

ΠΑΟΚ

Αλεξάντρ Σαποβάλοφ: Ποιος είναι ο Εσθονός εξτρέμ του ΠΑΟΚ που «συστήθηκε» με… θόρυβο

03.02.24 | 22:32

Σημαντική νίκη στην προσπάθειά του να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται στον Α’ Όμιλο της Super League 2 πέτυχε σήμερα (3/2) ο ΠΑΟΚ Β, επικρατώντας με 3-0 της Αναγέννησης στην Καρδίτσα.

Γράφει ο Στέργιος Αναστασιάδης

Και μπορεί ο Χισάμ Κανίς να ήταν αυτός που άνοιξε στο 20′ το σκορ για τους Θεσσαλονικείς, αυτός που «έλαμψε» ήταν ο Αλεξάντρ Σαποβάλοφ.

Ο 21χρονος Εσθονός επιθετικός, που αποκτήθηκε ως δανεικός τον Ιανουάριο από τη Φλόρα Ταλίν, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο στο 79ο λεπτό, στη θέση του Κανίς. Τρία λεπτά αργότερα «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του μετά από ασίστ του Τσοπούρογλου, ενώ στην εκπνοή έκλεψε την μπάλα από τον Γκόλια και πέτυχε το δεύτερο τέρμα του.

Η θητεία στη Γερμανία και η οψιόν αγοράς του ΠΑΟΚ

Αν μη τι άλλο, λοιπόν, ο Αλεξάντρ Σαποβάλοφ έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στην παρθενική εμφάνισή του με τα ασπρόμαυρα.

Την περσινή σεζόν ο Εσθονός φορ πέτυχε 10 γκολ σε 39 εμφανίσεις με τη Φλόρα Ταλίν, είναι διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας του, ενώ από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2020 αγωνίστηκε με τις ομάδες Κ17 και Κ19 της Φράιμπουργκ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να «στεριώσει» στη Γερμανία.

Η προσθήκη του δε στον ΠΑΟΚ Β’, έγινε στο πλαίσιο της επιθυμίας του Αλέξη Αλεξιάδη για ενίσχυση της επιθετικής γραμμής και αποτελεί μία επένδυση πολύ χαμηλού ρίσκου, βάσει των χρημάτων που βγήκαν και θα βγουν από το ταμείο του κλαμπ.

Ο ΠΑΟΚ έχει φροντίσει να συμπεριλάβει στη συμφωνία του με τη Φλόρα Ταλίν μία -σχετικά χαμηλή- οψιόν αγοράς.