Πανσερραϊκός-Άρης 1-1: «Χρυσός» βαθμός με Άλεξιτς στην εκπνοή για τους γηπεδούχους Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Πανσερραϊκός-Άρης 1-1: «Χρυσός» βαθμός με Άλεξιτς στην εκπνοή για τα «λιοντάρια»

03.02.24 | 21:29

Ισόπαλο με 1-1 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι του Πανσερραϊκού με τον Άρη, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Μορόν άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, όταν με ένα εκπληκτικό σουτ έκανε το 0-1 στο 52′. Μάλιστα, ο Ισπανός επιθετικός αφιέρωσε την γκολάρα που πέτυχε στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό, σηκώνοντας ψηλά την φανέλα με το όνομά του στον πανηγυρισμό. Ωστόσο, και ενώ όλα έδειχναν ότι οι «κίτρινοι» θα φύγουν με διπλό από τις Σέρρες, στις καθυστερήσεις ο Άλεξιτς έδωσε τον βαθμό στους γηπεδούχους.

Στο πρώτο παιχνίδι ο Άρης είχε καταφέρει να πάρει την νίκη στην Θεσσαλονίκη στο 90+7′ κάτι που του γύρισε… μπούμερανγκ και σχεδόν στο ίδιο λεπτό έχασε τη νίκη στην αναμέτρηση των Σερρών.

Με αυτόυς τους βαθμούς οι Θεσσαλονικείς παραμένουν στην 5η θέση με 34 βαθμούς και οι Σερραίοι στην 9η με 23 βαθμούς, φτάνοντας τον Ατρόμητο που την Κυριακή (4/2) υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Έψαξαν το γκολ, αλλά δεν το βρήκαν στο πρώτο μέρος

Ο Άρης μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή στο 4ο λεπτό με μακρινό σουτ του Σουλεϊμάνοφ. Η πρώτη στιγμή του Πανσερραϊκού ήρθε στο 12ο λεπτό με μία σέντρα του Ουάρντα από τα αριστερά και τον Μπετανκόρ να πιάνει την κεφαλιά ανενόχλητος και να την στέλνει στην αγκαλιά του Κουέστα.

Στο 22′ η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία κέρδισε ένα φάουλ σε πολύ καλό σημείο. Ο Τομάς το εκτέλεσε και ο Κουέστα μπλόκαρε σταθερά. Ενώ η κατοχή ήταν υπέρ των φιλοξενούμενων στα πρώτα 25 λεπτά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν .

Ο Άρης βρήκε μία πολύ ωραία φάση στο 35ο λεπτό με τον Δεληγιαννίδη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να κάνει τη σέντρα, ο Μπετανκόρ κατέβασε την μπάλα, έπιασε το γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μισού, με τις δύο ομάδες να πάνε με το μηδέν στα αποδυτήρια.

Γκολάρα ο Μορόν για τον Άρη, με Άλεξιτς πήρε το Χ στις καθυστερήσεις ο Πανσερραϊκός

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με ορμή στο δεύτερο ημίχρονο. Και το κεφαλαιοποίησαν με γκολ στο 52′. Ο Μορόν έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή, «ζάλισε» με τις προσποιήσεις του δύο αντιπάλους και με ένα πολύ δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο «Γ» του Χόβαν για το 0-1.

Οι Σερραίοι ανέβασαν ρυθμούς, θέλοντας να βρουν την «απάντηση» στο γκολ που δέχθηκαν και δημιούργησαν δύο φάσεις. Μία με τον Μπετανκόρ να κατεβάζει την μπάλα, να κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Κουέστα να διώχνει τη μπάλα στο 60′ και μία ένα λεπτό αργότερα (61′), με τον Πηλέα να επιχειρεί ένα σουτ που πέρασε εκτός εστίας.

Ο Άρης όμως δεν κλείστηκε πίσω μετά το 0-1 και προσπάθησε να βρει το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη του. Στο 66′ ο Σαβέριο «τρύπησε» την άμυνα του Πανσερραϊκού από τα αριστερά, επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Χόβαν μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πίεσε έντονα την εστία του Άρη, ψάχοντας να βρει την ισοφάριση. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ουρουγουανός προπονητής πέρασε στο 82′ τον Άλεξιτς, βάζοντας τρεις επιθετικούς στην ενδεκάδα της ομάδας του.

Το… ρίσκο έφερε αποτέλεσμα, καθώς στο 90+5′ ο Άλεξιτς ισοφάρισε για την ομάδα των Σερρών με μία τρομερή κεφαλιά. Με αυτό το γκολ ο Σέρβος έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στα «λιοντάρια», ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός.

Πανσερραϊκός – Άρης 1-1

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Πηλέας (72′ Σοφιανός), Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης, Στάικος (72′ Οικονόμου), Ουεντραογκό, Ντανκερλούι, Τομάς (79′ Άλεξιτς), Ουάρντα, Μπετανκόρ

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Mοντόγια, Μπράμπετς, Βέλεθ (83′ Ρόουζ), Οντουμπάτζο, Βερστράτε, Νταρίντα, Τζούρασεκ (83′ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (83′ Σαμόρα), Μορόν