ΑΡΗΣ Φωτογραφία: Eurokinissi

Άρης

Ψάχνει για το δικό του 4X4 τίτλου

10.05.24 | 22:50

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Άρης καλείται να παίξει τα… ρέστα του στο τελευταίο παιχνίδι της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όπου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο διεκδικεί έναν τίτλο και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μέχρι τότε όμως δεν θα έλεγε «όχι» για να… τρέξει ένα νικηφόρο σερί.

Όπως ο Ολυμπιακός, έτσι και ο Άρης κάνοντας ένα 4Χ4 στα 4 τελευταία παιχνίδια της χρονιάς θα πανηγυρίσει τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα, ενώ οι Θεσσαλονικείς το Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του επί της Λαμίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχει μπροστά του το εξ αναβολής παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ακολούθως υποδέχεται την ΑΕΚ και πάει στην Λεωφόρο για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Σε περίπτωση που το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καταφέρει να πάρει μόνο τρίποντα τότε θα κατακτήσει και τον τίτλο της Stoiximan Super League.

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Άρη με φόντο όμως την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Η αρχή είχε γίνει στη Λεωφόρο με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με τη συνέχεια να δίνεται στο «Αθανάσιος Διάκος» της Λαμίας και ακολούθως στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι της χρονιάς. Τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Για ένα 4Χ4 που ο Άκης Μάντζιος στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές του στην επιστροφή τους στις προπονήσεις μετά τις ημέρες του Πάσχα είχε φροντίσει ουσιαστικά να το… φωτογραφίσει. Ο έμπειρος προπονητής ζήτησε μόνο νίκη ενάντια σε Λαμία και ΠΑΟΚ, ώστε το σύνολό του να πάει με αυτοπεποίθηση και ψυχολογία στο παιχνίδι της χρονιάς που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία του.

Ένα παιχνίδι, για το οποίο ο 54χρονος προπονητής θέλει να έχει στη διάθεσή τους άπαντες. Όλους τους ποδοσφαιριστές του για να μπορεί να έχει πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις του γηπέδου. Ουσιαστικά με βάση τη σημερινή εικόνα να έχει και τον Φραν Βέλεθ που είναι χωρίς αμφιβολία ο μεγάλος απών των playoffs, είτε λόγω της θλάσης, είτε λόγω προβλήματος στον αυχένα.

Ο Ισπανός κεντρικός για μία ακόμη μέρα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και όλα δείχνουν ότι θα είναι απών την Τετάρτη (15/5) στη Λαμία. Το ζήτημα είναι να προλάβει το εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ώστε να έχει ρυθμό για τοβ τελικό με τον Παναθηναϊκό. Είναι δεδομένο ότι θα βρίσκεται στην αποστολή μετά και την εκτίμηση του προσωπικού του γιατρού, Αντόνιο Ρίος Λούνα όπως εκείνος την εξέφρασε στο monobala.gr από την Αλμερία.