O Λορέν Μορόν με τη φανέλα του Άρη Φωτογραφία: Eurokinissi

Άρης

Ένα ακόμη πάθημα για τον Άρη, που όμως θα πρέπει να γίνει μάθημα

03.02.24 | 23:36

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Άρης ολοκλήρωσε στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League, μία δεκάδα παιχνιδιών μέσα σε 31 ημέρες.

Δυστυχώς για το σύνολο του Άκη Μάντζιου, δεν μπόρεσε να προσθέσει ένα ακόμη τρίποντο στο σακούλι του. Το γιατί είχε να κάνει με τη δική του αδράνεια, που πλέον θα πρέπει να μην επαναλάβει.

Η κούραση είναι μία δικαιολογία, τόσο η σωματική όσο και η πνευματική, μόνο που αυτή θα πρέπει να την διαχειριστούν από εδώ και στο εξής οι «κίτρινοι». Πολύ απλά γιατί μπροστά τους έχουν μία ανάλογη δοκιμασία. Εφτά παιχνίδια μέσα σε 26 μέρες από το επόμενο Σάββατο παίζοντας μεταξύ άλλων την παρουσία τους στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson.

Γολγοθάς προς τον τελικό του Κυπέλλου

Στο διάστημα αυτό ο Άρης έχει να δώσει έναν νέο Γολγοθά. Τα εναπομείναντα πέντε παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League και στη διάρκεια αυτών αλλά και αμέσως μετά το πέρας τους τους δύο ημιτελικούς κόντρα στον Παναιτωλικό στο Κύπελλο Ελλάδος Betsson. Τον βασικό στόχο της χρονιάς χωρίς αμφιβολία.

Μέχρι τότε όμως οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου καλούνται να μάθουν από το σημερινό (3/2) τους μάθημα στις Σέρρες απέναντι στον Πανσερραϊκό και να τους γίνει μια και καλή μάθημα εν όψει του νέου Γολγοθά που τους περιμένει. Να «κλειδώνουν» παιχνίδια όπως αυτό και να μην χάνουν βαθμούς όπως ακριβώς είχε συμβεί μία εβδομάδα πριν και στο 0-1 επί της Κηφισιάς με το γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη.

Ο Μορόν και το πρώτο ημίχρονο

Τη φορά αυτή το γκολ του Λορέν Μορόν, 11ό του στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League, που το αφιέρωσε στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό, δεν αποδείχτηκε αρκετό, παρά το γεγονός ότι δεν είχε έρθει από το πρώτο ημίχρονο, όπως αυτό του Φετφατζίδη από το 19′ στην Καισαριανή, με τον Πανσερραϊκό να αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι είναι σκληρό καρύδι στην έδρα του.

Ο Άρης καταρχήν «πλήρωσε» το πρώτο του ημίχρονο, στο οποίο είχε ουσιαστικά μία μόλις καλή στιγμή με τον Σουλεϊμάνοφ. Κι όσο για το δεύτερο, μετά το γκολ του Μορόν δεν φρόντισε να τελειώσει την υπόθεση νίκη με ένα δεύτερο γκολ με αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις ο Άλεξιτς να μην του επιτρέψει να φύγει με το διπλό.

Ευκαιρία ανασύνταξης στον Άρη

Πλέον, ο Μάντζιος που θα πρέπει να περιμένει μέχρι την Τετάρτη (7/2) για να γνωρίζει πότε μπορεί να υπολογίζει στον Καρίμ Ανσαριφάρντ θα έχει για πρώτη φορά μέσα στο 2024 την ευκαιρία να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές του. Να τους έχει υπό τις οδηγίες του για ένα πενθήμερο χωρίς παιχνίδι, δηλαδή μεσοβδόμαδα, αφού το επόμενο είναι το Σάββαρο (10/2) στους «Ζωσιμάδες» με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ένα παιχνίδι με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» που θα είναι το τέταρτο συνεχόμενο εκτός έδρας και τρεις ημέρες μετά υπάρχει και το πέμπτο: στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson. Το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς για τον Άρη μέχρι το δεύτερο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι στις 6 Μαρτίου.

Το 1-1 κόντρα στον Πανσερραϊκό σίγουρα δεν ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα όπως ήρθε αλλά μπορεί να αποτελέσει οδηγό. Τόσο για να μην υπάρξει εφησυχασμός όσο και για το πως οι «κίτρινοι» θα μπορέσουν να ξεπεράσουν με άριστα τις δύο νέες εξετάσεις που τους περιμένουν. Με νίκη ψυχολογίας στους «Ζωσιμάδες» και με σκορ στο Αγρίνιο, που θα ισοδυναμεί με βάσεις πρόκρισης προς το τελικό της 18ης Μαΐου.