Οι επιλογές για τον δρόμο προς το ταμείο X:Chelsea FC Twitter

Προτάσεις

Στοιχηματικές προτάσεις 11/5/24: Παίζουν για το ευρωπαϊκό εισιτήριο

11.05.24 | 09:00

Δύο αγώνες θα αποτελέσουν τις στοιχηματικές μας επιλογές από το πρόγραμμα του Σαββάτου 11 Μαΐου, o ένας θα είναι από την Premier League και ο άλλος από την Serie A.

Η τελευταία ζαριά της Τσέλσι

Στο «The City Ground» η Νότιγχαμ Φόρεστ υποδέχεται την Τσέλσι στις 19:30 στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Premier League.  Για τη Νότιγχαμ Φόρεστ το ματς είναι τελικός καθώς παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. Όσο για την Τσέλσι και για εκείνη έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς «κυνηγάει» ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ την προηγούμενη αγωνιστική επιβλήθηκε με 3-1 της ήδη υποβιβασμένης Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Παρόλο που απορρίφθηκε η έφεσή της κατά της απόφασης για την αφαίρεση τεσσάρων βαθμών, συνεχίζει να κρατάει την τύχη της στα χέρια της με δεδομένο πως μπαίνει στην 37η στροφή με +3 βαθμούς από την Λούτον, την πρώτη ομάδα εντός της ζώνης του υποβιβασμού.

Η Τσέλσι, από την πλευρά της, είναι αήττητη εδώ και τρεις σερί αγωνιστικές. Οι τελευταίες εμφανίσεις της, οι εντός έδρας νίκες επί της Τότεναμ με 2-0 κι επί της Γουέστ Χαμ με 5-0 ήταν πολύ καλές και σίγουρα έχουν μια θέση στο top – 10 των κορυφαίων παιχνιδιών της αυτή τη σεζόν. Αυτό δείχνει πως κάνει βήματα προόδου και πως ωριμάζει.

Έβδομη στην κατάταξη, βρίσκεται στο -2 από την 6η Νιούκαστλ (που για την ώρα, καθώς μπορεί να αλλάξει αναλόγως το αποτέλεσμα στον τελικό του FA Cup) η οποία με τα τρέχοντα δεδομένα παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για το Europa Conference League.

Η Νότιγχαμ εντός έδρας σκοράρει, αλλά δύσκολα κρατάει το μηδέν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα εκτός έδρας ματς της Τσέλσι η οποία το θέλει πολύ με το διπλό να το βρίσκουμε στο 1,97 στην Interwetten.

Απαραίτητη η νίκη για τους Ναπολιτάνους

Στο «Stadio Diego Armando Maradona» η Νάπολι κοντράρεται με την Μπολόνια στις 19:00 στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της Serie A. Το ματς έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία και για τις δύο, αλλά και για τη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη που συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον στην ιταλική λίγκα.

Η Νάπολι μπαίνει στην 36η αγωνιστική με 51 βαθμούς και βρίσκεται στην 8η θέση, που είναι και η τελευταία που οδηγεί στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Europa Conference League. Ωστόσο, δεν εξαρτάται μονάχα από εκείνη για να πάρει το εισιτήριο, αφού η Φιορεντίνα που την ακολουθεί στο -1 έχει ματς λιγότερο.

Γι’ αυτό και το ματς με την Μπολόνια έχει μεγάλη σημασία. Αν προσθέσει το τρίποντο θα κάνει βήμα προς την επίτευξη του στόχου της και συνάμα θα μπορέσει να κοιτάξει πιο ψηλά αφού απέχει 5 βαθμούς από την 7η Λάτσιο και το Europa League.

H Μπολόνια«τρέχει» αήττητο σερί επτά αγώνων με τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες και μετά το 0-0 με την Τορίνο εκτός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική «σφράγισε» την παρουσία της στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Στις αγωνιστικές που απομένουν θα επιδιώξει να γράψει ιστορία και να πάρει εισιτήριο για το Champions League. Αν μη τι άλλο, το έχει στα χέρια της καθώς με 64 βαθμούς βρίσκεται στο +4 από την 5η Αταλάντα (αν κι αυτή έχει ματς λιγότερο). Οπότε με θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Νάπολι θα αγκαλιάσει τον στόχο της.

Η Νάπολι είναι αήττητη στα 8 τελευταία παιχνίδια της κόντρα στην Μπολόνια με την ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα να θέλει την νίκη, με τον άσσο να τον βρίσκουμε στο 2,10 στην Interwetten.