Ο Βιντσέντζο Ιταλιάνο Φωτογραφία: Eurokinissi

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Μαλεζάνι σε Ιταλιάνο: «Κουβέντα στους παίκτες πριν τον τελικό με τον Ολυμπιακό» – «Έτσι θα βγει αλώβητη η Φιορεντίνα από την κόλαση της Αθήνας»

12.05.24 | 10:10

Έχει περάσει από τον πάγκο της Φιορεντίνα (1997-1998) και του Παναθηναϊκού (2005-2006). Γνωρίζει καλά τόσο τη Serie A, όσο και την ελληνική πραγματικότητα.

Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι δεν είναι δυνατό να ξεχαστεί από τους οπαδούς του «τριφυλλιού» και το ξέσπασμά του μετά το 2-2 των «πρασίνων» με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ τον Δεκέμβριο του 2005.

Με το που έγινε γνωστό το ζευγάρι του τελικού του Europa Conference League, Ολυμπιακός-Φιορεντίνα, ο Ιταλός τεχνικός (έχει να εργαστεί από το 2014) έσπευσε να «δώσει συμβουλές» στους «Βιόλα» για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον αγώνα της OPAP Arena απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

«Η Φιορεντίνα πρέπει να μετατρέψει την κολασμένη ατμόσφαιρα… σε πλεονέκτημα»

Μιλώντας στη La Nazione, ο 69χρονος εξέφρασε την άποψή του  για το πώς θα πρέπει να διαχειριστεί την ομάδα του ο Βιντσέντσο Ιταλιάνο ενόψει του τελικού της Αθήνας.

«Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο κοινό, έχει παθιασμένους οπαδούς, τους οποίους έμαθα να γνωρίζω κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ελλάδα.

Το περιβάλλον που θα βρουν οι «Βιόλα» θα είναι πολύ… καυτό. Η Φιορεντίνα, όμως, αν θέλει, θα μπορέσει να μετατρέψει τον παράγοντα αυτό σε πλεονέκτημα.

Ακόμα κι αν στο γήπεδο θα υπάρχουν περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού, οι «βιόλα» θα πρέπει να βιώσουν την αντίπαλη υποστήριξη ως ψυχολογική ώθηση και ως ένα επιπλέον όπλο για να φτάσουν στο στόχο τους. Αυτός είναι ο μοναδικός  τρόπος για να βγουν αλώβητοι από αυτή την κόλαση» ανέφερε στη συνέντευξή του στο ιταλικό μέσο ο Μαλεζάνι.

«Να μην τους πει τίποτα πριν τον τελικό»

Μιλώντας για τον τεχνικό της ομάδας της Φλωρεντίας, Βιντσέντσο Ιταλιάνο, σχολίασε:

«Η πορεία στα ευρωπαϊκά κύπελλα απαιτεί συγκεκριμένη νοοτροπία και σωστή τακτική.

Και από αυτή την άποψη, ο Ιταλιάνο έχει αποδείξει ότι είναι πάρα πολύ καλός. Η ομάδα του έχει αποκτήσει μια μοναδική ικανότητα στους αγώνες να θέτει νοκ άουτ τους αντιπάλους της, οπότε δεν με εκπλήσσει η πορεία που έχει η Φιορεντίνα στην Ευρώπη.

Είμαι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν, αλλά αν ο Βιντσέντσο θα μπορούσε να πάρει κάτι από την καριέρα μου θα ήμουν ευτυχής. Ίσως επειδή ήταν παίκτης μου και είμαι πολύ κοντά του , ειδικά από την άποψη της φιλοσοφίας του παιχνιδιού».

Στο φινάλε έδωσε και τις συμβουλές του στον προπονητή των «Βιόλα»:

«Τα οφέλη που έχει δώσει στο παιχνίδι της Φιορεντίνα ο Ιταλιάνο είναι μεγαλύτερα από αυτά που θα έδινε οποιοσδήποτε άλλος προπονητής σε αυτή την ομάδα.

Αν έχω να του δώσω κάποια συμβουλή ενόψει του τελικού της Αθήνας;

Να μην πει τίποτα στους παίκτες πριν από τον αγώνα. Το έκανα αυτό ενόψει σημαντικών αγώνων και ο Βιντσέντσο το ξέρει, διότι γνωρίζει τη δουλειά μου στη Βερόνα.

Από αυτή τη στιγμή και μετά, να προετοιμάσει την ομάδα για τον τελικό όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά να μην την “γεμίζει” με λόγια. Το ξέρουν όλοι τι πρέπει να κάνουν. Η δύναμη της ομάδας έγκειται και στην ηρεμία με την οποία μπαίνει στο γήπεδο και το διασκεδάζει».