ΛΟΡΕΝ ΜΟΡΟΝ ΑΡΗΣ Φωτογραφία: Intime

Άρης

Το μηδέν εκτός έδρας και οι καθυστερήσεις

04.02.24 | 14:57

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Άρης δεν μπόρεσε να κάνει αυτό που λέμε: «το δέκα το καλό» στις Σέρρες, αφού απώλεσε τη νίκη επί του Πανσερραϊκού στις καθυστερήσεις αφήνοντας δύο ακόμη βαθμούς αλλά και την 4η του νίκη μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης

Το σύνολο του Άκη Μάντζιου είναι χαρακτηριστικό πως τις τρεις νίκες που έχει σημειώσει έχουνε έρθει με μηδέν παθητικό. Όπως συνέβη δηλαδή κατά σειρά με το 2-0 επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό, με το 4-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και με το 1-0 επί της Κηφισιάς στην Καισαριανή.

Ο χθεσινός βαθμός στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό ήταν ο μόνος που ήρθε με παραβίαση της εστίας (1-1), σε αντίθεση με την προηγούμενη από τις δύο συνολικά. Αυτή στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ στις υπόλοιπες πέντε εξόδους του είχε ήττες. Πιο σκληρή εξ αυτών ήταν εκείνη στη Τρίπολη από τον Αστέρα, ότα ο Άρης είχε προηγηθεί με 2-0 στα πρώτα λεπτά, αλλά έφυγε από το «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» με το εις βάρος του 3-2.

Οι 7 χαμένοι βαθμοί

Κι αν αυτή είναι η εικόνα του Άρη εκτός έδρας στη φετινή του πορεία στο πρωτάθλημα της Super League υπάρχουνε παιχνίδια που έχουν κοινό στοιχείο με το χθεσινό στις Σέρρες. Την απώλεια του τρίποντου της νίκης στις καθυστερήσεις, όπως συνέβη με τον Πανσερραϊκό και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα αυτά είναι δύο στον αριθμό. Καταρχήν στην πρεμιέρα της φετινής πορείας στο «Γεντί Κουλέ» που ήρθε η ήττα από τον ΟΦΗ με 3-2 (με προπονητή τον Τόλη Τερζή) και στην πορεία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο 2-2 με την Λαμία. Απώλειες που είχανε σαν αποτέλεσμα να έχει απωλέσει 7 βαθμούς που αν τους είχε θα ήταν πιο κοντά στο κυνήγι της 4ης θέσης.