ΑΕΚ Πηγή Φωτογραφίας: Intime

ΑΕΚ

Με το μυαλό στη δουλειά και το αυτί στην…. Τούμπα!

12.05.24 | 11:39

Γράφει: Άκης Γεωργίου

H AEK όλο αυτό το διάστημα από τη Μεγάλη Τρίτη προετοιμάζεται για την αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης με τον Ολυμπιακό.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι υπάρχουν -σημαντικά- δεδομένα που εκκρεμούν σε σχέση με το συγκεκριμένο μεγάλο ντέρμπι στο Φάληρο απέναντι στους «ερυθρόλευκους», τα οποία προφανώς θα ξεκαθαρίσουν σήμερα μετά το τελευταίο σφύριγμα του ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Το ευνοϊκό σενάριο για την ΑΕΚ και το ξεκαθάρισμα των δεδομένων

Η «Ένωση» θα μάθει σήμερα τα ακριβή δεδομένα του προσεχούς ντέρμπι που θα δώσει η ίδια την προσεχή Τετάρτη.

Τα κουκιά είναι ούτως ή άλλως μετρημένα στα τρία σενάρια που υπάρχουν. Στην καλύτερη, για την ΑΕΚ, περίπτωση (ισοπαλία) τότε οι «κιτρινόμαυροι» θα χρειάζονται μόνο μια νίκη με τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια προκειμένου να γίνουν πρωταθλητές, πηγαίνοντας ως αδιάφοροι την Τετάρτη στο Φάληρο.

Στο σενάριο που το ντέρμπι της Τούμπας έχει νικητή, τότε η «Ένωση» θα μάθει με ποιον θα κονταροχτυπηθεί για τον τίτλο τις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Ακόμα κι αν υπάρχει νικητής απόψε στην Τούμπα, πάντως, τότε ο μόνος τρόπος για να χάσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα είναι ο νικητής του αποψινού ντέρμπι (είτε ο ΠΑΟΚ είναι αυτός, είτε ο Ολυμπιακός) να πάει μόνο με νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Εγχείρημα όχι απλό, αφού τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και οι Θεσσαλονικείς έχουν συνεχόμενα ντέρμπι μέχρι το φινάλε.

Σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να κρατάει την τύχη της στα χέρια της

Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι ότι εξακολουθεί να κρατάει την τύχη της στα χέρια της.

Παρά τον τρόπο με τον οποίο «κατάφερε» να χάσει στην Τούμπα μέσα σε 12 λεπτά ενώ τα πάντα είχαν εξελιχθεί ευνοϊκά για την ίδια προηγουμένως, παρά τη γενικότερη αστάθεια στην απόδοση φέτος, η «Ένωση» είναι η ομάδα που ξέρει ότι τα ντέρμπι παραμένουν το δυνατό της χαρτί και πως είναι μια σπάνια συνθήκη το να καταφέρει ο αντίπαλος να είναι καλύτερος από την ίδια σε ματς υψηλών απαιτήσεων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στόχος των «κιτρινόμαυρων» είναι την Τετάρτη να βγάλουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους ανεξαρτήτων συνθηκών και να καταφέρουν μέσα από τα δικά τους πεπραγμένα να φέρουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο της πρωταθλήτριας στη Νέα Φιλαδέλφεια.