Παναιτωλικός Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Παναιτωλικός

Έγραψε ιστορία στο «Γεντί Κουλέ» (vids)

13.05.24 | 20:28

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Παναιτωλικός τελείωσε τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με τέσσερις συνεχόμενες νίκες που του έδωσε ουσιαστικά την παραμονή του, μόνο που οι τρεις ήταν εκτός έδρας, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην παρουσία του στην κατηγορία.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Αγρινίου έχει δώσει στα 12 χρόνια παρουσίας του, στην Super League σε κανονικά διάρκεια και playouts, 192 παιχνίδια μακριά από το Αγρίνιο. Μία ντουζίνα κατηγοριών με τις έντεκα να είναι συνεχόμενες, καθώς η πρώτη ήταν την περίοδο 2011-2012 και μετά τον υποβιβασμό στην τότε Football League και την άμεση επιστροφή του έχει συνεχή παρουσία από την περίοδο 2013-2014 μέχρι και σήμερα δίνοντας ραντεβού και για την επόμενη.

Χρειάστηκε λοιπόν να περάσουνε 189 παιχνίδια, ώστε ο Παναιτωλικός να πετύχει τρεις συνεχόμενες νίκες εκτός έδρας, αφήνοντας μάλιστα πίσω του την εντός έδρας ήττα του από τον Βόλο στο Αγρίνιο. Μία ήττα που είχε πληγώσει άπαντες στην ομάδα και είχε φέρει ουκ ολίγα σύννεφα πάνω από το γήπεδο του Αγρινίου.

Ο Γιώργος Λιάβας σε εκείνη την πολύ δύσκολη βραδιά, είχε φροντίσει να δώσει το σύνθημα της παραμονής και η συνέχεια είναι αλήθεια πως ήταν ονειρική για τον Παναιτωλικό. Ακολούθησαν οι δύο καταρχήν εκτός έδρας νίκες στο στην Καισαριανή με το 1-0 επί της Κηφισιάς με το γκολ του Λομόνακο από την ασίστ του Ζοάο Πέδρο και ακολούθησε η απόδραση από την έδρα του Αστέρα στην Τρίπολη, μία εβδομάδα μετά. Εκεί όπου το 2-0 έγραψαν οι Ντίαζ και Ζοάο Πέδρο που τη φορά αυτή πήρε την ασίστ από τον σκόρερ του πρώτου γκολ.



Το Σάββατο που ακολούθησε, τρίτωσε το καλό για τον Παναιτωλικό με το 1-0 επί του Ατρόμητου χάρη στην κεφαλιά του Ταμπίτζε που ισοδυναμούσε και με την παραμονή της ομάδας και μαθηματικά. Κι αυτό γιατί την ίδια ώρα ο ΠΑΣ Γιάννενα επικρατούσε της Κηφισιάς και την έπαιρνε μαζί του στην Super League 2 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.



Τα πανηγύρια που ακολούθησαν στο Αγρίνιο για την επίτευξη της παραμονής όπως αποδείχτηκε και παρά το ότι μεσολάβησε και το Πάσχα δεν έφερε χαλάρωση στις τάξεις των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Γιάννη Πετράκη. Αυτό αποδείχτηκε εμπράκτως το απόγευμα του Σαββάτου στο Γεντί Κουλέ εκεί όπου έγραψαν διπλή ιστορία στην παρουσία τους στην Super League.

Το πως; Κάνοντας με τα γκολ των Καρέλη και Μπουζούκη το 2-1 επί του ΟΦΗ και συνάμα το 3 στα 3 εκτός έδρας για πρώτη φορά όπως και για πρώτη φορά συνέβη και το 4 στα 4 συνολικά για τα καναρίνια εντός και εκτός έδρας στην πορεία τους στο πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τη σέντρα στο Γεντί Κουλέ ο Παναιτωλικός είχε πετύχει άλλες τρεις φορές το 2 στα 2 μακριά από το Αγρίνιο. Μία με προπονητή του τον Μάκη Χάβο την περίοδο 2014-2015 και δύο με τον Γιάννη Αναστασίου σε κάθε μία από τις δύο χρονιές του στον πάγκο της ομάδας τις δύο προηγούμενες δηλαδή τις 2021-2022 και 2022-2023.



Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Παναιτωλικός στο Ηράκλειο, παρέμεινε αήττητος για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, με ρεκόρ 4 ισοπαλίες και ακολούθως 3 νίκες. Ένα σερί που ξεκίνησε μετά την ήττα του με 1-0 στο Γεντί Κουλέ από τον ΟΦΗ στις 20 Ιανουαρίου που ήταν και η μόνη νίκη του Ισπανού Πέπε Μελ στην άκρη του πάγκου των Κρητικών.

Μάλιστα στο διάστημα αυτό η ομάδα του Αγρινίου έχει μείνει αήττητη και στα δύο παιχνίδια που έδωσε για τον θεσμό του Κυπέλλου επικρατώντας του ΟΦΗ με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης και φέρνοντας ισοπαλία 0-0 με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης στον δεύτερο ημιτελικό. Αυτό σημαίνει πως είναι συνολικά εννιά παιχνίδια αήττητος.