Οι επιλογές για τον δρόμο προς το ταμείο X: tino livramento Twitter

Προτάσεις

Στοιχηματικές προτάσεις 15/5/24: Η Ευρώπη κρίνεται στο «Θέατρο των ονείρων»

15.05.24 | 09:22

Δύο αγώνες θα αποτελέσουν τις στοιχηματικές μας επιλογές από το πρόγραμμα της Τετάρτης 15 Μαΐου, o ένας θα είναι από την Premier League και ο άλλος από την Ligue 1.

Xαμός στο Old Trafford

Στο «Old Trafford» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει τη Νιούκαστλ στις 22:00 σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 37η αγωνιστική της Premier League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι έχοντας στον ορίζοντά της και τον τελικό του FA Cup κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Την ίδια στιγμή, η Νιούκαστλ προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.Οι «κόκκινοι δίαβολοι» έχουν μονάχα μια νίκη στα τελευταία 6 ματς της κόντρα στη Νιούκαστλ.

Η Νιούκαστλ, από την πλευρά της, είναι αήττητη εδώ και τρία ματς στο πρωτάθλημα Αγγλίας (2-1-0) κι έχει υποστεί μονάχα μια ήττα στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις της για τη διοργάνωση (5-2-1).

Προέρχεται από ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Μπράιτον εντός έδρας το περασμένο Σάββατο (11/5) σε παιχνίδι που μάλλον άξιζε περισσότερα, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική. Σε γενικές γραμμές, πάντως, βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ψάχνει τη νίκη για να κάνει βήμα προς την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η Νιούκαστλ θα ψάξει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην διαλυμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τo διπλό της «απόδρασης» στον αγώνα να το βρίσκουμε στο 2,35 στην Interwetten.

Κυνηγάει το όνειρο του Champions League η Νις

Στο «Allianz Riviera» η Νις αναμετριέται με την Παρί Σεν Ζερμέν στις 22:00 σε εξ αναβολής ματς για την 32η αγωνιστική της Ligue 1. Η Νις αυτή την περίοδο πατάει πολύ καλά στα πόδια της. Είναι αήττητη εδώ και 5 σερί ματς με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ έχει χάσει μονάχα μια φορά τα τελευταία επτά.

Πάει στο παιχνίδι με πολλές ελπίδες και ρεκόρ 15-9-8 με 37-25 γκολ (9-4-3, 20-9 γκολ – εντός έδρας) και βασιζόμενη στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία της, που είναι η κορυφαία του γαλλικού πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν. Την περασμένη Παρασκευή (10/5) επιβλήθηκε με 1-0 της Χάβρης εντός έδρας.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ακόμη προσπαθεί να ξεπεράσει τον αποκλεισμό της από την Ντόρτμουντ στο Champions League. Κι ενώ το κλαμπ, η διοίκηση, ο προπονητής και οι παίκτες δέχονταν σκληρή κριτική, ο σούπερ σταρ της Κιλιάν Εμπαπέ με μήνυμά του στα social media ανακοίνωσε κι επίσημα πως πρόκειται να φύγει από την ομάδα με την λήξη του συμβολαίου του στις 30 Ιουνίου.

Σε αυτό το κλίμα, λοιπόν, η Παρί Σεν Ζερμέν θα παίξει κόντρα στη Νις, ενώ ο μόνος στόχος που της απομένει είναι η επίτευξη του νταμπλ με την κατάκτηση του Coupe de France (25/5 κόντρα στην Λιόν).

Το κίνητρο της Νις είναι τεράστιο απέναντι στην αδιάφορη Παρί Σεν Ζερμέν με τις ομάδες να είναι άκρως επιθετικές και το over 3,5 να το βρίσκουμε στο 2,45 στην Interwetten.