Βιντσέντσο Ιταλιάνο Φωτογραφία: Credits X - ACF Fiorentina @acffiorentina

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Ιταλιάνο: «Ομάδα με ποιότητα ο Ολυμπιακός – Φανταστείτε την ατμόσφαιρα που θα ζήσουμε στην Αθήνα»

14.05.24 | 09:58

Η «μελέτη» του Ολυμπιακού, με πίτσα και κόκα κόλα, όπως παραδέχεται ο ίδιος, είναι από τα βασικά πράγματα της καθημερινότητας του προπονητή της Φιορεντίνα, Βιντσέντζο Ιταλιάνο.

Ήδη, όπως υποστήριξε ο ίδιος μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Μόντσα με 2-1, το βράδυ της Δευτέρας (13/5), ο τελικός του Europa Conference League πλησιάζει κι αυτό που έχει ξεκινήσει να κάνει είναι να «κάθομαι μπροστά στην τηλεόραση με πίτσα και κόκα κόλα και να… τσεκάρω τον Ολυμπιακό»!

Κι αν μεσολαβεί το παιχνίδι της Παρασκευής (17/5) με τη Νάπολι, που μπορεί να κρίνει οριστικά για τους «βιόλα» το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» μέσω πρωταθλήματος, ο Ιταλιάνο, έχει ξεκινήσει να «ακτινογραφεί» τους «ερυθρόλευκους» ενόψει του τελικού της Αθήνας:

«Ήμουν μπροστά στην τηλεόραση με πίτσα και κόκα-κόλα για να τους μελετήσω στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα. Είναι μια δυνατή, επιθετική ομάδα και από τη στιγμή που νίκησαν εντός κι εκτός έδρας την Βίλα, αυτό σημαίνει ότι έχουν πραγματική ποιότητα», είπε μπροστά τις κάμερες ο προπονητής των «βιόλα» και συνέχισε:

«Ο σέντερ-φορ τους (Ελ Κααμπί) σκοράρει με συνέπεια, αλλά η ομάδα μπορεί και κλείνει με επιτυχία τους διαδρόμους και αντιδρά άκρως αποτελεσματικά. Δεν θα παίζουν στο γήπεδό τους, αλλά θα βρεθούμε στην πόλη τους, οπότε μπορείτε να φανταστείτε την ατμόσφαιρα την οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε».

Κατέληξε λέγοντας: «Αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός του Conference League, θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα μαθήματα που πήραμε από την εμπειρία της προηγούμενης σεζόν, καθώς είναι μια μεγάλη ευκαιρία να φέρουμε ένα τρόπαιο στη Φλωρεντία».

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες δύο σεζόν, ο Ιταλιάνο έχει οδηγήσει τη Φιορεντίνα σε τρεις τελικούς, χάνοντας τους δύο προηγούμενους, το Coppa Italia και το Conference League.