paok ofi gynaikeio

Ποδόσφαιρο Γυναικών

Νόιχαους στο monobala: «Έκανα αυτό που θα ήθελα να κάνει κάποιος για μένα»

14.05.24 | 15:43

Η ζωή έχει τη τάση μέσα από άσχημες στιγμές να δημιουργεί τους δικούς της ήρωες που δίνουν μια νότα ελπίδας σε αυτές. Μια από αυτούς είναι η τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ντάνι Νόιχαους, η οποία παίρνοντας αγκαλιά την συνάδελφο της, Νικόλ Ριμπάνσκα, την μετέφερε εκτός αγωνιστικού χώρου την ώρα που η ίδια σπάραζε στον πόνο λόγω τραυματισμού.

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την εξ αναβολής 18η αγωνιστική της Women’s Football League στιγματίστηκε από τον τραυματισμό της Σλοβάκας επιθετικού.

Στο 70ο λεπτό η Ριμπάνσκα έπεσε στο έδαφος τραυματισμένη ξεσπώντας παράλληλα σε λυγμούς. Βλέποντας το σκηνικό αυτό η Νόιχαους, έσπευσε να την βοηθήσει και την μετέφερε παίρνοντάς την αγκαλιά εκτός γηπέδου για να τις προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η τερματοφύλακας σε δηλώσεις της στο monobala.gr αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας ότι επρόκειτο για μια ακούσια κίνηση βοήθειας στη συνάδελφο της βλέποντας την να μην μπορεί να πατήσει το πόδι της στο έδαφος.

Επιπλέον τόνισε ότι αν και ήταν μια κίνηση που έκανε αυθόρμητα, θα ήθελε μέσα από αυτή τη στάση να βοηθήσει άλλους αθλητές να δουν το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της τερματοφύλακα:

«Ήταν μια απλή χειρονομία, με μοναδικό στόχο να βοηθήσω μια επαγγελματία συνάδελφο.

Έκανα αυτό που θα ήθελα να κάνει κάποιος για μένα, παρόλο που υπάρχει αντιπαλότητα στο γήπεδο, ξέρω πολύ καλά πώς είναι να έχεις έναν τραυματισμό και σε αυτές τις στιγμές σκεφτόμαστε μόνο το χειρότερο, δηλαδή να μην κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Προσπάθησα να βοηθήσω γιατί είδα ότι πονούσε όταν πατούσε στο έδαφος.

Μετά το παιχνίδι της έστειλα ένα μήνυμα ρωτώντας την πώς είναι και της ευχήθηκα ταχεία ανάρρωση και να μην δείξουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων κάτι σοβαρό! Η αντιπαλότητα υπάρχει μόνο όσο η μπάλα κυλάει, κατά τα άλλα είμαστε όλοι ίσοι.

Ήταν μια ακούσια στάση, αλλά αν μέσα από αυτή τη στάση βοηθήσω άλλους αθλητές να δουν το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο, θα είμαι πολύ χαρούμενη».