Τελικός Conference League Φωτογραφία: Eurokinissi

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Τι συζητήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του Conference League

14.05.24 | 19:30

Συνεχίζεται ο σχεδιασμός της αστυνομίας για τα μέτρα ασφαλείας που θα υπάρξουν για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού του Conference League στην «OPAP Arena», στις 29 Μαΐου.

Ύστερα από την σύσκεψη της Δευτέρας, ολοκληρώθηκε όπως είχατε ενημερωθεί από το Σάββατο στο monobala.gr ακόμη μια σύσκεψη αυτή τη φορά στο Γ. Καραϊσκάκης, στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής αλλά και εκπρόσωποι από την ΕΠΟ και UEFA.

Τα σενάρια και τα δεδομένα για τον τελικό

Το επικρατέστερο σενάριο είναι η μεταφορά όλων των οπαδών του Ολυμπιακού με τον ηλεκτρικό, με αφετηρία το «Στάδιο Καραϊσκάκης» και τελικό προορισμό τους σταθμούς «Πευκάκια» και «Περισσός», όπου με ισχυρή αστυνομική συνοδεία θα μεταφερθούν μαζικά στην Opap Arena.

Στα συγκεκριμένα βαγόνια δεν θα επιτρέπεται η είσοδος χωρίς εισιτήριο του τελικού, ενώ σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν τυχόν… ραντεβού.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, τα μέτρα ασφαλείας θα θυμίζουν αυτά που παίρνονται κάθε χρόνο στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι για την ομαλή τέλεση του τελικού θα συμμετάσχουν κλιμάκια από άλλες υπηρεσίες, όπως η Αντιτρομοκρατική, η Κρατική Ασφάλεια, αλλά και η Europol.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ, αναμένεται να στηθεί ένα πρωτοφανές σχέδιο, με ζωντανή εικόνα από ελικόπτερα, drones που θα χτενίζουν όλες τις περιοχές, ενώ πριν από την προσέλευση των οπαδών στο γήπεδο θα υπάρχουν δύο ή τρεις ζώνες ασφαλείας, με πολλαπλούς ελέγχους.

Πρόβλημα η επιστροφή εισιτηρίων της Φιορεντίνα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα σημαντικό «αγκάθι» για τις Αρχές είναι η επιστροφή πολλών εισιτηρίων από τους Ιταλούς στην UEFA που θα δοθούν όπως όλα δείχνουν στον Ολυμπιακό. Έτσι λοιπόν υπολογίζεται ότι οι Ιταλοί οπαδοί θα είναι περίπου 3.000-4.000 και οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα υπερβούν τους 10.000 και μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους 15.000.