Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

Παραιτήθηκε ή αναγκάστηκε να παραιτηθεί;

15.05.24 | 15:06

Η παραίτηση του Αλέξη Κούγια, δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» σε όσους γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα τις τελευταίες εβδομάδες στο Λιμάνι.

Ο γνωστός ποινικολόγος με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, συχνά πυκνά έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες επί παντός επιστητού, με το γνωστό καταγγελτικό ύφος.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τον Ολυμπιακό, από ένα σημείο και μετά, οι δηλώσεις του δεν έβρισκαν σύμφωνους τους υψηλά ιστάμενους στην ομάδα και ειδικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ουκ ολίγες φορές είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του και στον ίδιο αλλά και σε συνεργάτες του.

Κάποιοι μάλιστα, δεν είναι υπερβολή να γράψουμε, πως «έβραζαν» με τον Κούγια και όσα έλεγε, καθώς θεωρούσαν πως δεν απηχούσαν τις θέσεις του Προέδρου και φυσικά λάμβαναν και μηνύματα αγανάκτησης από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Του έγιναν κάποιες συστάσεις, όμως ως γνωστόν ο Κούγιας είναι ανεξέλεγκτος, ειδικά όταν βλέπει κάμερες, με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο, κάποιες Κυριακές να μην παίζει το MEGA, όσα δήλωσε ο κ. Κούγιας μετά από αγώνες, στην αθλητική του εκπομπή και στα δελτία.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, η υπομονή εξαντλήθηκε και πλέον αποφάσισαν να τον…μαζέψουν με συνεχείς παρατηρήσεις για το λόγο και την εκφορά του λόγου του.

Ουσία και ύφος δηλαδή.

Εκείνος δεν το δέχεται φυσικά αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά στην επιστολή παραίτησης του: ««Για λόγους που αφορούν την προσωπική, τη νομική αλλά και την ποδοσφαιρική μου αξιοπρέπεια, αλλά και ό,τι σημαίνει για την ελληνική κοινωνία η εν γένει προσωπικότητά μου, η επαγγελματική και κοινωνική μου διαδρομή αλλά και η αυτοτέλειά μου στο πώς θα εκφράζω τις απόψεις μου για θέματα, τα οποία αφορούν είτε την επιστήμη μου, είτε την κοινωνία, είτε το ελληνικό ποδόσφαιρο, είμαι υποχρεωμένος απέναντι στο σύστημα αξιών, το οποίο πρεσβεύω σε όλες αυτές τις δεκαετίες της ζωής μου, να παραιτηθώ από τις θέσεις, τις οποίες είχα στον Ολυμπιακό και τις οποίες τίμησα ανιδιοτελώς με τον καλύτερο τρόπο».

Θέλετε να σας το κάνουμε…πενηνταράκια; Νομίζω δεν χρειάζεται.

Τον Κούγια δεν τον φιμώνεις και επειδή προφανώς αυτό του ζητήθηκε, να μαζευτεί από το δημόσιο λόγο, επήλθε η αναμενόμενη παραίτηση.

«Και άργησε να συμβεί», έλεγαν κάποιοι εντός και εκτός της ομάδας, με γνώση για τη γνώμη του Μαρινάκη επί του θέματος.

Ο χρόνος θα κρίνει τι προσέφερε ο Κούγιας στον Ολυμπιακό και τι πέτυχε ο Μαρινάκης με την απόφαση του να τον εντάξει στο επιτελείο της ομάδας προ μηνών.

Πάντως η πρόωρη λύση της συνεργασίας τους, μας δίνει μία πρώτη αίσθηση.

Ερώτημα; Όλες αυτές οι μηνύσεις και όλα αυτά τα μέτρα που θα έπαιρνε ο Ολυμπιακός για να «σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο», τι θα γίνουν τώρα;

Θα συνεχιστούν ή θα μείνουν απλώς δηλώσεις-απειλές-υποσχέσεις;