Ματίας Αλμέιδα οδηγίες παίκτες ΑΕΚ Φωτογραφία: Eurokinissi

ΑΕΚ

Στο Φάληρο με ό,τι καλύτερο διαθέτει

15.05.24 | 16:11

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Η ΑΕΚ πάει στο βράδυ στο Φάληρο με ότι καλύτερο έχει για να παίξει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει και τον τίτλο του πρωταθλητή για τη φετινή σεζόν.

Ο Ματίας Αλμέιδα κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και δεν έκανε δοκιμή στις τελευταίες δύο προπονήσεις ωστόσο υπάρχει η αίσθηση ως προς το… πνεύμα της 11άδας που θα παρατάξει απόψε στο μεγάλο ντέρμπι απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Kάτω από τα δοκάρια όλα δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα πάει με τον Στάνκοβιτς ο οποίος έχει να παίξει από την πρώτη αγωνιστική των play-off απέναντι στη Λαμία. Έκτοτε τραυματίστηκε και έμεινε εκτός, με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι της Τούμπας στο οποίο ήταν στον πάγκο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Βίντα και -όπως όλα δείχνουν- Μουκουντί. Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα παίξει ο Χατζισαφί και στο δεξί θα καλύψει το κενό του Ρότα ο Σιντιμπέ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής κατά πάσα πιθανότητα ο Αλμέιδα θα πάει σε ένα δίδυμο Πινέδα και Σιμάνσκι. Στα περισσότερα ματς των play-off ο Αργεντίνος τεχνικός πήγε με Γιόνσον-Σιμάνσκι ωστόσο αυτή τη φορά η διαφοροποίηση είναι κάτι αρκετά πιθανό. Στο δεξί φτερό της επίθεσης οι περισσότερες πιθανότητες είναι στη συμμετοχή του Άμραμπατ προκειμένου να δίνει βοήθειες στον Σιντιμπέ -με τον οποίο ταιριάζουν πολύ καλά- ενώ στο αριστερό φαβορί είναι ο Ελίασον, παρότι υπάρχει διαθέσιμη και η επιλογή του Γκατσίνοβιτς. Πίσω από τον επιθετικό η θέση είναι προς διεκδίκηση από τους Αραούχο και Τσούμπερ, με τον Αργεντίνο να δείχνει ότι έχει περισσότερες πιθανότητες, ενώ στην κορυφή όλα δείχνουν ότι θα παίξει ο Γκαρσία.

Στα πολύ θετικά για τον Ματίας Αλμέιδα είναι ότι θα έχει έναν γεμάτο πάγκο αποτελούμενο από ποιοτικούς και έτοιμους παίκτες για να συνεισφέρουν όταν και αν χρειαστούν στο παιχνίδι, αφού με εξαίρεση τους μοναδικούς απόντες, Ρότα και Φερνάντες, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι.