Λιούμπισιτς: Η πρώτη γεύση και η προσέγγιση Αλμέιδα Φωτογραφία: Intime

ΑΕΚ

Λιούμπισιτς: Η πρώτη «γεύση» και η προσέγγιση Αλμέιδα

04.02.24 | 23:00

O Ρόμπερτ Λιούμπισιτς έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γράφει ο Άκης Γεωργίου

Ο Κροάτης έπαιξε για 12 λεπτά χωρίς τις καθυστερήσεις περνώντας στη θέση του Πέτρου Μάνταλου στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης πατώντας για πρώτη φορά στο τερέν ως παίκτης της Ένωσης.

Τι είδαμε στο -πολύ μικρό- δείγμα του ντεμπούτου του

Αρχικά ο Λιούμπισιτς με το που μπήκε στο γήπεδο πήρε θέση πιο κοντά στον Αραούχο σε σχέση με τον Γαλανόπουλο. Στην ουσία ο Γαλανόπουλος έπαιξε στο «6» και ο «Λιούμπι» στο «8». Είχε πατήματα και στις δύο περιοχές και -προφανώς- μεγάλη διάθεση να κάνει κάτι καλό την πρώτη φορά που φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα».

Έκανε καλές κινήσεις χωρίς την μπάλα, ενώ όσες φορές έγινε αποδέκτης της προσπάθησε να παίξει με τη μία επιστρατεύοντας την ποδοσφαιρική του ευφυΐα και την ανεπτυγμένη ικανότητα στο passing game. Η αλήθεια είναι ότι έκανε μπαμ ότι είναι νεοφερμένος στην ομάδα και υπήρξε μια δυσκολία προκειμένου να βρεθεί με τους συμπαίκτες του, γεγονός απολύτως λογικό.

Ο Αλμέιδα για την ετοιμότητα του

Ο Ματίας Αλμέιδα ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για το πότε θα είναι έτοιμος ο Κροάτης ώστε να μπει στην 11άδα και -με αφοπλιστική ειλικρίνεια- παραδέχτηκε ότι θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και να μπει σε αυτόν. Είναι μια αλήθεια αυτό, γιατί ο Λιούμπισιτς έρχεται από μια ομάδα όπως η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, που είναι μεν εντελώς ποιοτική όμως έπαιζε με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με αυτά της ΑΕΚ, λιγότερο physical.

Από την άλλη, ο κόουτς υπενθύμισε τη σημασία του γκρουπ, όπως ο ίδιος την έχει στο μυαλό του αναφέροντας τους παίκτες που έχει μπροστά του ο Λιούμπισιτς. «Έχει να ανταγωνιστεί παίκτες όπως ο Γιόνσον, ο Μάνταλος, ο Πινέδα, ο Σιμάνσκι, ο Γαλανόπουλος», είπε ο προπονητής, υπενθυμίζοντας ότι οι… τσαρλατάνικες εποχές που όποιος ερχόταν Τετάρτη έπαιζε βασικός την Κυριακή έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.