Οι παίκτεες της ΑΕΚ θα έεχουν το μυαλό τους και στην Θεσσαλονίκη Φωτογραφία: Intime

ΑΕΚ

Με το αυτί στο… τρανζιστοράκι

19.05.24 | 11:09

Γράφει: Άκης Γεωργίου

H σεζόν ολοκληρώνεται σήμερα και η Νέα Φιλαδέλφεια θα γεμίσει για τελευταία φορά σε μια ιδιαίτερη μέρα στην οποία η ΑΕΚ και οι φίλοι της θα μάθουν αν η τρέχουσα -και αρκετά περίεργη σεζόν- θα τελειώσει με θετικό ή αρνητικό πρόσημο από άποψη αποτελεσματικότητας περιμένοντας τα νέα από το Χαριλάου.

Σε κάθε περίπτωση, η «Ένωση» έχει πλέον μια σταθερή βάση κοινού στην έδρα της, η οποία είναι και αρκετά εκπαιδευμένη προκειμένου να διαχειρίζεται τις καταστάσεις και η τάση που βγαίνει αυτή τη στιγμή είναι η διάθεση για το χειροκρότημα στην προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» ανεξάρτητα από την τελική έκβαση των πραγμάτων.

Προφανώς στη Φιλαδέλφεια θα υπάρχει το βράδυ «ηλεκτρισμός» ωστόσο κάθε ομάδα κρίνεται από τη δική της προσπάθεια.

Και η προσπάθεια της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν είναι μη αμφισβητήσιμη, παρότι η φετινή «Ένωση» είχε τα καλά της (που πρέπει να διατηρήσει για την επόμενη μέρα της) και τα αρνητικά της (που πρέπει να διορθωθούν).

Δεν θα «πέφτει καρφίτσα» στη Φιλαδέλφεια

Στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ δεν θα «πέφτει καρφίτσα», αφού τα εισιτήρια του αγώνα με τη Λαμία έχουν εξαντληθεί και στις εξέδρες θα βρίσκονται 32.000 φίλοι της ΑΕΚ.

Ήδη από χθες στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας έφταναν καραβάνια με εκδρομείς φίλους της ομάδας από όποιο σημείο της Ελλάδας και της Ευρώπης μπορεί να φανταστεί ο καθένας και το πνεύμα που υπάρχει είναι γιορτινό, παρότι η τελευταία γεύση από την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ στο Φάληρο μόνο ως θετική δεν μπορεί να την εκλάβει κανείς.

Σκέψεις για αλλαγές από τον Αλμέιδα

Σε αγωνιστικό επίπεδο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι… δεν υπάρχει ματς.

Απέναντι σε μια Λαμία που το έχει παρατήσει, ο Αλμέιδα ενδέχεται να κάνει κάποιες αλλαγές προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που δεν έπαιζαν συχνά το τελευταίο διάστημα όπως ο Πήλιος, ο Λιούμπισιτς, αλλά και ο Τσούμπερ που μπήκε στα τελευταία ματς (εκτός από τα δυο με τον Άρη και εκείνο στη Λεωφόρο ως αλλαγή).

Πιθανό είναι να ξεκινήσει και ο Μουκουντί, ενώ σημειολογική σημασία θα έχει και η πιθανή συμμετοχή του Αραούχο, του οποίου το συμβόλαιο λήγει και κανείς δεν ξέρει αν η παρουσία του στην ΑΕΚ θα έχει συνέχεια.