ΠΑΟ Πηγή: Intime

Παναθηναϊκός

Τα γκρέμισε όλα μόνος του και παίζει τα «ρέστα» του στον Βόλο!

20.05.24 | 09:32

Ένας βασικός κανόνας στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα σε ματς κρίσιμα είναι ότι ποτέ αυτά δεν τελειώνουν στο 60′.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, ενώ βρισκόταν… καβάλα στο άλογο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας το υπέρ του 2-0, αυτοκτόνησε ποδοσφαιρικά, είδε τους ερυθρόλευκους να παίρνουν την ισοπαλία με το τελικό 2-2 και τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι το ευρωπαϊκό εισιτήριο δεν είναι εξασφαλισμένο για το «τριφύλλι» και θα παιχτεί στον τελικό Κυπέλλου με τον Άρη!

Καθολική υπεροχή για ένα ημίχρονο

Στην επιστροφή του Χρήστου Κόντη, ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου ήταν εξαιρετικός.

Κυριάρχησε σε κάθε τομέα στο ντέρμπι και θα μπορούσε να είχε σημειώσει όχι ένα, αλλά περισσότερα γκολ.

Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί τακτικά σε επιθετικό και ανασταλτικό κομμάτι,  έβγαζαν ένταση και πάθος στο παιχνίδι τους, είχαν πέντε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν με κυριότερες τα τετ α τετ του Γερεμέγεφ και το δοκάρι του Μπακασέτα και βρήκαν τέρμα με το πέναλτι του «Μπάκα» στις καθυστερήσεις.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν μπλοκαριστεί από τον τρόπο παιχνιδιού των γηπεδούχων και το μόνο που είχαν να επιδείξουν ήταν το σουτ του Ποντένσε για την επέμβαση του Λοντίγκιν.

Κλάση Μπερνάρ, αλλά…

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» βρήκαν δεύτερο τέρμα με πολύ ωραία προσπάθεια και τελείωμα από τον Μπερνάρ στο 59′.

Ο Βραζιλιάνος έδειξε ξανά την κλάση του στο τελευταίο του ματς με την πράσινη φανέλα στη Λεωφόρο.

Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, σούταρε χαμηλά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη και να βάλει τις βάσεις για μια σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Όμως, η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή…

Καθίζηση και μαγεία Ποντένσε

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός άρχισε να κατεβάζει στροφές.

Οι αλλαγές δε βοήθησαν, οι Βιλένα, Ζέκα και Βέρμπιτς δεν έδωσαν το παραμικρό στην ομάδα, ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει το κέντρο και να γίνεται απειλητικός και οι “πράσινοι” πουλούσαν συνεχώς μπάλες.

Το 2-1 ήρθε από μαγική «λόμπα» του  εξαιρετικού Ποντένσε στο 73′. Από σέντρα του ίδιου στο κεφάλι του Γιόβετιτς έγινε το 2-2 και ο Παναθηναϊκός γκρέμισε τα πάντα. Λες και είχε γυρίσει ξαφνικά ο διακόπτης…

Όλα για όλα στον Βόλο

Στα υπόλοιπα λεπτά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε, όχι γκολ να βρει, αλλά ούτε ευκαιρία.

Το 2-2, έπειτα από μια νέα ποδοσφαιρική αυτοκτονία έφερε τους «πράσινους» στην 4η θέση και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο τελικός Κυπέλλου με τον Άρη αποκτά, πλέον, διπλή σημασία για το «τριφύλλι».

Δεν είναι μόνο το τρόπαιο που πρέπει να βαφτεί πράσινο, αλλά και η ευρωπαϊκή επιβίωση.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει τα ρέστα του στο Πανθεσσαλικό. Η νίκη είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για να κλείσει αυτή η «τρελή» χρονιά με έναν τίτλο, αλλά και για να είναι οι «πράσινοι» στην Ευρώπη την επόμενη περίοδο.

Υ.Γ: Αυτό που έκανε ο Ποντένσε μετά το σκληρό του φάουλ στον Ρούμπεν είναι από αντιεπαγγελματικό μέχρι θλιβερό.

Χωρίς λόγο ο έμπειρος άσος του Ολυμπιακού, πήγε πάνω από τον παίκτη του Παναθηναϊκού και… πανηγύρισε που τον γκρέμισε για να ακολουθήσει η γενική σύρραξη στη Λεωφόρο και η απόλυτη μπαχαλοποίηση.

Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη κίνηση και κρίμα για αυτόν τον ποδοσφαιριστή…