Γιώργος Βαζάκας Φωτογραφία: Eurokinissi

Γ Όμιλος

Βαζάκας: «Εννοείται ότι θα είμαι στον Παναργειακό και τη νέα σεζόν»

22.05.24 | 10:07

Για την επιστροφή του Παναργειακού στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια μίλησε ο προπονητής του Παναργειακού Γιώργος Βαζάκας στο another football day.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν στη διάρκεια του εφετινού μαραθωνίου, στο «μυστικό της επιτυχίας», στη βέβαιη παραμονή του στον πάγκο του συλλόγου και την επόμενη σεζόν, αλλά και για τη διοίκηση που στέκεται κοντά σε όλους.

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο προσωπικά η άνοδος:

«Ήταν στόχος. Ήταν όνειρο της διοίκησης και της οικογένειας Τσιόδρα και για εμένα σαν προπονητής ήταν μια πρόκληση, σε μια ομάδα που και μου αρέσει και με εξίταρε σαν ομάδα να πετύχει αυτό και να φέρουμε χαρά στην Αργολίδα.

Ήταν πρόκληση καθαρά, το να βγει ο Παναργειακός μετά από τόσα χρόνια στην Β΄Εθνική.

Πριν από πέντε χρόνια όταν ήμουν στον Ασπρόπυργο.

Πάλι είχα αντίπαλο τον Παναργειακό και τότε πέτυχα την άνοδο με τον Ασπρόπυργο, αλλά είδα ότι είναι μια ομάδα, η οποία ήταν κοιμώμενος γίγαντας.

Οπότε θεώρησα να ξυπνήσουμε αυτό το γίγαντα. Και ξύπνησε. Σιγά-σιγά θα έρθει και ο κόσμος, όπως περιμένουμε στο γήπεδο, όπως θέλουμε και όπως τον ξέρουμε τον Παναργειακό».

Οι σκέψεις του για τη νέα σεζόν:

«Όταν έγινε η συνάντηση με τον Σταύρο και τον Θανάση Τσιόδρα, που είναι ο πρόεδρος ο μεγάλος και ο γιος του, μου ζήτησαν να πάω στο Άργος για να σωθεί η ομάδα.

Εγώ τους είπα ότι δεν θα έρθω για να σωθεί η ομάδα, το θεωρώ δεδομένο ότι θα σωθεί η ομάδα. Θα έρθω για 1,5 χρόνο και του χρόνου να βγάλουμε την ομάδα στην Β΄Εθνική. Αυτό ήταν και το όνειρο του. Όλα συνέπεσαν στην ίδια θύμηση.

Φέτος βάλαμε τους στόχους χτίσαμε την ομάδα μαζί και από εκεί και πέρα, μέσα από τα προβλήματα δυναμώσαμε γίναμε καλή ομάδα και αποδείχτηκε στον δεύτερο γύρο ότι ήταν η καλύτερη ομάδα, γιατί σε 17 παιχνίδια πήραμε 15 νίκες και 2 ισοπαλίες. Και τα στατιστικά έδειξαν ότι σαφώς υπερείχε από όλες τις ομάδες ο Παναργειακός, γιατί δέχτηκε μόνο 2 γκολ».

Για το πιο  δυνατό όπλο του Παναργειακού στην σεζόν ανέφερε:

«Εγώ, ο Θανάσης Τσιόδρας και ο Σταύρος Τσιόδρας ήμασταν ενωμένοι. Παίρναμε από κοινού τις αποφάσεις.

Δεν μπορούσε κανένας να με επηρεάσει και αυτό το είδαν ότι υπήρχε μια ισχυρή διοίκηση και ένας προπονητής, ο οποίος δεν επηρεάζεται.

Το είδαν οι παίκτες και οι παίκτες μπήκαν στο πνεύμα το δικό μας, ότι αυτοί πρέπει να υλοποιήσουν αυτό που είχαμε σχεδιάσει εμείς, γιατί όποιος δεν έμπαινε σε αυτή την διαδικασία και σε αυτό το πνεύμα αποχωρούσε.

Οπότε οι παίκτες έγιναν μια ομάδα, μια οικογένεια και αυτό ήταν. Ο Παναργειακός διοίκηση, προπονητής και παίκτες έγιναν μια οικογένεια. Για κάθε παιχνίδι οι παίκτες πέθαιναν στο γήπεδο για να κερδίσουν και το πέτυχαν. Είναι ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες. Αυτό είναι το ουσιαστικό το κομμάτι, όσον αφορά το πνεύμα λειτουργίας της ομάδας. Τώρα το ποδοσφαιρικό για εμένα είναι μόνιμο.

Λέω ότι οι άμυνες δίνουν τα πρωταθλήματα, τα γκολ δίνουν τις νίκες. Οπότε σφιχτή άμυνα βγήκαμε η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και έστω και με το 1-0 που πολλά παιχνίδια τα κερδίσαμε ο Παναργειακός πέτυχε αυτό το οποίο ονειρευόταν την άνοδο».

Για το αν θα συνεχίσει στην ομάδα και τη νέα σεζόν:

«Εννοείται. Εννοείται. Δεν το συζητάμε καν. Δεν το συζητάμε γιατί όπως είπα οικογένεια Τσιόδρα και Βαζάκας πάνε μαζί».