Ο Μάριος λιόπουλος στην ΟPAP Arena Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΑΕΚ: H ώρα του Μάριου Ηλιόπουλου στη Νέα Φιλαδέλφεια

18.06.24 | 22:20

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Προφανώς έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέντευξη Τύπου του Μάριου Ηλιόπουλου υπό πολλές έννοιες. Αντικαθιστά έναν βαρέων βαρών παράγοντα όπως ο Δημήτρης Μελισσανίδης ενώ ο ίδιος είναι άγνωστος στην οικογένεια της ΑΕΚ αλλά και του ποδοσφαίρου.

Από την άλλη είναι ένας άνθρωπος που δε θέλει να χάνει, είναι δυναμικός και προφανώς δεν μπήκε στην καθημερινότητα της «Ένωσης» για… πλάκα. Ας δούμε όμως τα επί μέρους κομμάτια τα οποία θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε την Πέμπτη στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η γνωστοποίηση της επαφής με τον Ματίας Αλμέιδα

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης προανήγγειλε το γεγονός ότι ο Αλμέιδα ήταν ενήμερος για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ, ωστόσο θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε και τα επί μέρους κομμάτια της πρώτης επαφής Αλμέιδα-Ηλιόπουλου, ως μια πρώτη ένδειξη μιας ζωτικής -για το club- σημασίας συνύπαρξης. Μέχρι στιγμής ο Αλμέιδα με τον Μελισσανίδη τα έβρισκαν στα πάντα.

Ο «Μελισσάν» είναι ο ιδανικός πρόεδρος για όποιον προπονητή καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Του δίνει χώρο για τα πάντα, τον κάνει απόλυτο αφεντικό στην ομάδα και του ικανοποιεί όλα του τα «θέλω». Δεν περιμέναμε τη συνύπαρξη με τον Αλμέιδα να το μάθουμε αυτό, το ξέραμε από τη δεκαετία του 90 όταν ο Μελισσανίδης ήταν ο μοναδικός παράγοντας της ΑΕΚ με τον οποίο ένιωθε άνετα ο Μπάγεβιτς την εποχή της παντοκρατορίας του Ντούσκο. Δε λέμε ότι ο Ηλιόπουλος δεν θα έχει ανάλογη προσέγγιση, όμως είναι ένα στοιχείο το οποίο δεν γνωρίζουμε, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή.

Το μπάτζετ και η μεταγραφική διάθεση

Προφανώς ο Ηλιόπουλος δεν θα πει στη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι «το μπάτζετ θα είναι τόσα». Ωστόσο ένα δείγμα σε ότι αφορά τη διάθεση του για ενίσχυση της ομάδας, ενδεχομένως να το πάρει ο κόσμος της ΑΕΚ στην ουσιαστικά πρώτη του γνωριμία με το νέο μεγαλομέτοχο. Σε επίπεδο πληροφοριών, πάντως, αυτό που φτάνει στα δικά μας αυτιά είναι ότι όντως υπάρχει μεγάλη διάθεση για γενναία ενίσχυση της ομάδας, ακόμα και με περιπτώσεις παικτών που αναμένεται να κάνουν κρότο. Το τι θα καταφέρει και τι όχι η ΑΕΚ θα το δείξει μόνο η πορεία, ωστόσο η διάθεση του νέου μεγαλομετόχου όπως αποτυπώνεται στις επαφές που έχει με τους νέους συνεργάτες του, είναι αυτή.

Το όραμα σε ότι αφορά την οργάνωση

Τον σημαντικότερο ρόλο στην όλη ενασχόληση του Ηλιόπουλου με την ΑΕΚ θα τον παίξει η προσέγγιση του σε ότι αφορά την οργάνωση. Πιο σημαντικό από το πόσα καράβια έχει ο νέος μεγαλομέτοχος ή το πόσο ισχυρός είναι, θα έχει ο τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίσει μια εταιρεία η οποία έχει σε αρκετούς τομείς σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Η Ακαδημία είναι προφανώς ένας από αυτούς τους τομείς, ωστόσο δεν είναι ο μόνος.