Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΑΕΚ: Οι ανάγκες του ρόστερ και το ανέφικτο του timing

24.06.24 | 19:35

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Είναι ένα γεγονός ότι η ΑΕΚ πήγε λειψή στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Και κακά τα ψέματα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει γκρίνια καθώς δεν «ξεδιψά» το αίσθημα του οπαδού που θέλει να δει νέα πρόσωπα και συνθήκες προκειμένου η ομάδα να δουλέψει σύσσωμη και σοβαρά στο μέρος που χτίζεται ενόψει της νέας σεζόν.

Άλλο το ιδανικό, άλλο το εφικτό

Είναι όμως εφικτό να δουλέψει μια υπό ανανέωση ομάδα σύσσωμη Ιούνιο μήνα και ειδικά όταν μιλάμε για ένα καλοκαίρι διεξαγωγής Euro και Copa América; Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν είναι εφικτό. Όλο αυτό το… «κουτσούρεμα» που ζει ο Αλμέιδα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ στην Ολλανδία είναι ένα αναγκαίο κακό.

Το… αναγκαίο κακό

Αναγκαίο κακό είναι ότι λείπουν από την ΑΕΚ έξι διεθνείς παίκτες στο Euro και στο Copa América. Αναγκαίο κακό είναι οι καθυστερήσεις στο μεταγραφικό κομμάτι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος καλοκαιριού λόγω των καραμπόλων που προϋποθέτουν οι διεθνείς διοργανώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στα ρόστερ γίνονται ανακατατάξεις, οι παίκτες περιμένουν μήπως βρουν κάτι καλύτερο σε ότι αφορά το επίπεδο του πρωταθλήματος που θα αγωνιστούν και ομάδες σαν την ΑΕΚ, είναι αναγκασμένες να περιμένουν. Τρανταχτά παραδείγματα σε αυτό το κομμάτι οι περιπτώσεις των Γιαννούλη και Στρακόσια.

Δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ, είναι μια κατάσταση πιο γενική

Μέσα σε όλες τις προαναφερθείσες συνθήκες, η ΑΕΚ όπως και οι άλλες ελληνικές ομάδες πλην Ολυμπιακού που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ξεκινούν τις προετοιμασία τους τον Ιούνιο. Εντελώς διαφορετικό δεδομένο σε σχέση με τα χρόνια των… παχέων αγελάδων στα οποία είχαμε συνηθίσει την πιο άμεση ενσωμάτωση των νέων παικτών στις ομάδες. Πλέον τα δεδομένα άλλαξαν σε βαθμό που δεν επιτρέπουν σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ να προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν έχοντας από την day 1 όλους τους παίκτες της. Βαρύ, όχι εύκολα διαχειρίσιμο, σίγουρα όχι ευνοϊκό για τον προπονητή ωστόσο έτσι είναι τα πράγματα. Και δε μιλάμε μόνο για την ΑΕΚ. Όποιος ρίξει μια ματιά και στην αποστολή του Παναθηναϊκού θα αντιληφθεί ότι η παραπάνω κατάσταση είναι πιο γενική.

Θέλουν να ξεκινήσουν να τους… βάζουν στα αεροπλάνα για Ολλανδία

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ θέλει να κάνει ότι μπορεί προκειμένου να καταφέρει να το κάνει όσο το δυνατό πιο εύκολο στον Αλμέιδα. Η προσθήκη του Μπρινιόλι θα είναι η πρώτη κατά πάσα πιθανότητα, ενώ έντονη κινητικότητα υπάρχει στο θέμα των πλάγιων μπακ, του εξτρέμ και του φορ. Βέβαια, όπως είχαμε γράψει και το βράδυ της Κυριακής κινητικότητα υπάρχει και για την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αγωνιστικό σχεδιασμό θέλουν να γίνει μια αρχή προκειμένου να αρχίσουν νέοι παίκτες να φτάνουν στην Ολλανδία. Το κατά πόσο θα το καταφέρουν και σε τι βαθμό, θα φανεί επί της πράξης…