Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΑΕΚ: Όλες οι παράμετροι της υπόθεσης Πινέδα

07.06.24 | 21:45

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Ενδιαφέρον έχει η κουβέντα που ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής για το ενδιαφέρον της Κρους Αζούλ για τον Ορμπελίν Πινέδα, όπως και όλες οι παράμετροι που αφορούν τις εμπλεκόμενες πλευρές. Πάμε να τις δούμε.

Η σταθερή άρνηση της ΑΕΚ προς κάθε ενδιαφερόμενο

Η είδηση της μεγάλης πρότασης της Κρους Αζούλ για τον Πινέδα δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην ΑΕΚ. Ο λόγος είναι ο προφανής: Το μεξικάνικο club δεν είναι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για τον Πινέδα, αφού έχουν φτάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια αρκετές προτάσεις για τον μέσο της «Ένωσης». Το κοινό που συνδέει όλες αυτές τις προτάσεις, είναι η σταθερή άρνηση της ΑΕΚ καθώς ο Πινέδα είναι κομβικός στα σχέδια του προπονητή.

Πώς το βλέπει ο Αλμέιδα

Κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του Αλμέιδα, όμως τα δεδομένα που υπάρχουν δείχνουν ότι για τον Αργεντίνο ο Πινέδα είναι η νούμερο ένα σταθερά. Είναι η μονάδα την οποία δε θα διαπραγματευόταν να χάσει και ένας παίκτης που συνδυάζει αρκετά πράγματα, με κυριότερο όλων την αφοσίωση του στο σχέδιο του προπονητή. Δεν είναι μικρό πράγμα ένας τόσο καλός παίκτης να είναι τόσο «ταγμένος» στον προπονητή, γεγονός που συνιστά το πακέτο του Πινέδα από σπάνιο έως μη αναντικατάστατο.

Η οπτική του παίκτη

Αυτό για το οποίο δεν υπάρχει εικόνα τουλάχιστον για την ώρα είναι η οπτική του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Μέχρι στιγμής ο Πινέδα δεν έδειξε να σκέφτεται ούτε στο ελάχιστο το ενδεχόμενο αποχώρησης του από τη Νέα Φιλαδέλφεια αφού περνάει καλά εδώ τόσο στη χώρα όσο και στην ομάδα. Το θέμα είναι όμως πώς θα αντιδράσει σε μια πραγματικά μεγάλη πρόταση η οποία έρχεται από την πατρίδα του και από μια ομάδα για την οποία είχε πει στο παρελθόν -σε ανύποπτο χρόνο- ότι θέλει να φορέσει κάποια στιγμή τη φανέλα της.

Η ουσία της ιστορίας και το ξεκαθάρισμα των δεδομένων

Σε ότι αφορά την ουσία της όλης ιστορίας δύσκολα θα έχουμε εξέλιξη άμεσα. Ο Πινέδα έχει μπροστά του το Copa America και προφανώς δεν είναι κάτι που θα οριστικοποιηθεί σήμερα-αύριο. Όπως και να έχει, από τη στιγμή που σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει καθοριστικό ρόλο η στάση του παίκτη, αξίζει να περιμένουμε για να έχουμε όλα τα δεδομένα της υπόθεσης. Για την ώρα το σίγουρο δεδομένο που έχουμε είναι η μη διαπραγματεύσιμη στάση της ΑΕΚ να παραμείνει ο Μεξικανός στην ομάδα απορρίπτοντας κάθε πρόταση που έχει φτάσει στα γραφεία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.