«Εχω αποφασίσει ποιοι θα παίξουν τον Αστέρα» Φωτογραφία: Intime

ΑΕΚ

Αλμέιδα: «Ο Λιούμπιτσιτς θα αποδώσει καλύτερα στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ»

03.02.24 | 20:23

Στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ υπολογίζει κατά κύριο τον Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς ο Ματίας Αλμέιδα, όπως σημείωσε με δηλώσεις του στην Cosmote TV.

Παράλληλα, ο Αργεντινός τεχνικός αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο περνά από… μικροσκόπιο τους παίκτες που θεωρεί ότι ταιριάζουν στα πλάνα του, ενώ έδωσε και τα εύσημά του στη διοίκηση της Ένωσης που κατάφερε να πραγματοποιήσει αυτήν τη μεταγραφή.

Αλμέιδα: «Έχω αποφασίσει ποιους θα βάλω στη μεσαία γραμμή»

Αρχικά, σε ερώτηση για το τι κρατά από τη νίκη επί του ΟΦΗ, ο Αλμέιδα απάντησε: «Κρατώ τη λειτουργία, κρατώ τα γκολ, κρατώ τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες, κρατώ και τη συμπεριφορά».

Για το παιχνίδι του πρώτου γύρου απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, είπε: «Ναι το θυμάμαι πολύ καλά αυτό το παιχνίδι. Ήταν ένα από τα παιχνίδια, που δεν παίξαμε καλά. Αν και το κερδίσαμε το παιχνίδι, υπήρξαν κάποιες στιγμές που ήταν περίπλοκες για εμάς. Ένα δύσκολο παιχνίδι, οπότε για το αυριανό παιχνίδι, ελπίζουμε να είμαστε λίγο πιο ξεκάθαροι σε αυτό που θα κάνουμε».

Για το αυριανό παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης: «Εγώ πάντα σέβομαι όλους τους αντιπάλους. Ένα παιχνίδι είναι πάντα έντεκα εναντίον έντεκα, οπότε είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουμε εμείς».

Αναφορικά με το αν έχει αποφασίσει ποιους θα τοποθετήσει στον άξονα της μεσαίας γραμμή, με δεδομένες τις απουσίες: «Ναι, έχω αποφασίσει».

«Ο Λιούμπιτσιτς πληροί τις προδιαγραφές για την ΑΕΚ»

Για το αν ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς πληροί τις προδιαγραφές, τις οποίες είχε αναλύσει πρόσφατα ο Ματίας Αλμέιδα στους δημοσιογράφους, επισήμανε: «Αρχικά, είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων στον ιδιοκτήτη της ομάδας και στη διοίκηση της ομάδας για την προσπάθεια που έκαναν. Τώρα θα δουλέψουμε με τον ποδοσφαιριστή για να μπορέσει να προσαρμοστεί στο δικό μας σύστημα παιχνιδιού. Να μπορέσει να βάλει και αυτός το λιθαράκι, που είδαμε ότι έβαλε και στις προηγούμενες ομάδες του».

Αναφερόμενος στο αν ξεχώρισε τον Λιούμπιτσιτς, βλέποντάς τον στα δύο παιχνίδια που έδωσε η ΑΕΚ το καλοκαίρι απέναντι στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, είπε: «Μέσα σε αυτή την… ασθένεια, την αρρώστια που έχω για το ποδόσφαιρο, αυτό που κάνω, είναι συνεχώς να σημειώνω ποδοσφαιριστές, που μπορώ να οραματίζομαι ότι θα ταιριάζουν στη δική μας ομάδα με τα χαρακτηριστικά που έχουν.

Τους βλέπω όταν αντιμετωπίζουμε κάποιον αντίπαλο, τους βλέπω όταν παρακολουθώ ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Δόθηκε αυτή η ευκαιρία με τον συγκεκριμένο παίκτη και πιστεύω ότι η διοίκηση έκανε τεράστια δουλειά. Είναι αυτή η ομαδική δουλειά για την οποία σας έλεγα πριν λίγες ημέρες εδώ».

«Βλέπω τον Λιούμπιτσιτς για το κέντρο»

Σχετικά με τη θέση στην οποία υπολογίζει τον Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς, με δεδομένο ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει τη δυνατότα να αγωνίζεται σε διαφορετικές θέσεις, σημείωσε: «Εμείς είδαμε πως όταν παίξαμε αντίπαλοι, έπαιξε αριστερό μπακ. Στο άλλο παιχνίδι εναντίον μας έπαιξε στη μεσαία γραμμή.

Προφανώς, πριν πάρουμε κάποιον παίκτη, εμείς τον αναλύουμε. Μιλώ προσωπικά με τους παίκτες. Γιατί θέλω να λύσω κάποιες απορίες που έχω και φυσικά θέλω να τους δώσω να γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο έρχονται πραγματικά στην ΑΕΚ. Τον βλέπω στο κέντρο, στη μεσαία γραμμή, εκεί είναι που θα αποδώσει περισσότερο».