Οι δηλώσεις του Πελάδο στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Φωτογραφία: Intime

ΑΕΚ

Αλμέιδα: «Το χειρότερο ματς από τότε που είμαι στην ΑΕΚ»

15.05.24 | 23:09

Ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι του Καραϊσκάκης, επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ με γκολάρες του Όρτα στο 65′ και στο 90+2′ και την γκρέμισε από την κορυφή της Stoiximan Super League.

Ο Ματίας Αλμέιδα δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ότι η ΑΕΚ έκανε τη χειρότερη εμφάνιση επί των ημερών του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου:

Το αρχικό του σχόλιο στη συνέντευξη Τύπου: «Ήμασταν ανακριβείς στις πάσες, λόγω των νεύρων και της έντασης δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ο αντίπαλος έπαιξε καλά και εμείς παίξαμε άσχημα. Ο Νο.1 υπεύθυνος είμαι εγώ».

Για το ότι ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά την ΑΕΚ και αν θεωρεί ότι “ντύθηκε ΑΕΚ”: «Είναι καλή παρατήρηση. Θα πω όχι. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Είναι διαφορετικά αποτελέσματα που έδωσαν αποτελέσματα. Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά με τους επιθετικούς και τους μέσους του με μια γραμμή των τεσσάρων πίσω που ήταν σε ζώνη. Όλα αυτά τα αναλύσαμε, τα δουλέψαμε.

Τα είχαμε δει σε εικόνες και ασκήσεις. Είχαμε έξι διαφορετικούς τρόπους να σπάσουμε αυτή την πίεση. Μερικές φορές δεν βγαίνει. Είτε λόγω έλλειψης κινητικότητας και φυσικά δεν μπορώ να αναγνωρίσω την ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι ήταν έτοιμο για να σπάσουμε αυτές τις γραμμές».

Για το ότι σε σχέση με πέρυσι αυτή τη φορά η ΑΕΚ περιμένει αποτέλεσμα από έναν άλλον αντίπαλο για τον τίτλο: «Αν πρέπει να μιλήσω με την καρδιά μου. Δεν είμαι χαρούμενος το να είμαστε στην τελευταία αγωνιστική και να πρέπει να μας βοηθήσει ένας αντίπαλος με δικό του αποτέλεσμα. Είχαμε όλες τις πιθανότητες να τελειώσουμε το πρωτάθλημα κάποιες αγωνιστικές πριν.

Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες θα το παλεύεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Προετοιμαστήκαμε για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Όταν γίνονται πολλά λάθη και συνεχίζεις να είσαι πρώτος στο πρωτάθλημα, είχαμε πιθανότητες για να τα καταφέρουμε. Σήμερα στο πρώτο μέρος παίξαμε άσχημα, αλλά είχαμε ξεκάθαρες φάσεις.

Αν σήμερα στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε τις ευκαιρίες μπορούσαμε να σκοράρουμε το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό. Δεν ήταν όμως το παιχνίδι που θέλαμε να παίξουμε. Σήμερα είδαμε το χειρότερο παιχνίδι από τη μέρα που ήρθα εγώ στην ΑΕΚ. Όπως αναγνωρίζω όταν παίζουμε καλά, έτσι πρέπει να αναγνωρίζω και όταν δεν παίζουμε καλά».