Αμανατίδης: «Χρειαζόταν ενίσχυση ο Ηρακλής, όχι ολική αλλαγή – Γι' αυτό προσθέσαμε λύσεις» Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

ΠΟΤ Ηρακλής

Αμανατίδης: «Χρειαζόταν ενίσχυση ο Ηρακλής, όχι ολική αλλαγή – Γι’ αυτό προσθέσαμε λύσεις»

01.02.24 | 16:53

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε ο τεχνικός του Ηρακλή, Περικλής Αμανατίδης, με βασικό άξονα τις αλλαγές του ρόστερ το χειμώνα, ενώ έκανε αναφορά και στην επικείμενη απόκτηση του Αλγερινού φορ, Γιανίς Γκερμούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για το σκεπτικό των μεταγραφών και τις ενισχύσεις του ρόστερ: «Ήταν εμφανές ότι η ομάδα χρειαζόταν ενίσχυση και όχι ολική αλλαγή. Το καλοκαίρι άλλαξε κατά 70% το ρόστερ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον δεν αποδεσμεύσαμε πολλούς παίκτες, αλλά προσθέσαμε λύσεις στο ρόστερ. Υπήρξαν παιχνίδια, στα οποία δεν μπορούσα να κάνω τις πέντε αλλαγές, κάναμε δυο ή τρεις. Η ομάδα είχε λίγα όπλα. Έχω την εντύπωση ότι υπήρχαν δομικές ελλείψεις, οι παίκτες δίνουν ό,τι μπορούν. Έπρεπε να πάρουμε 4-5 ποδοσφαιριστές. Έφυγαν οι Καπίγια και Νικολάς Σίλβα και πήραμε παιδιά, που θα μας βοηθήσουν, με εμπειρία, όπως ο Ισνάλντο και ο Πατράλης. Αλλά και ο Αρόγιο, που είναι νεαρός παίκτης, μόνιμο στέλεχος των εθνικών ομάδων στην Κολομβία και είναι χαρά μας που τον έχουμε εδώ. Και τα υπόλοιπα παιδιά θα μας δώσουν επιλογές και λύσεις».

Για την επικείμενη προσθήκη του Αλγερινού φορ, Γιανίς Γκερμούς: «Θέλαμε έναν παίκτη μπροστά για να βοηθήσει τον Κούστα, που είναι πρώτος σκόρερ μας, αλλά χρειάζεται συμπαράσταση. Για αυτό κλείνουμε και το παιδί που έρχεται από τη Μονπελιέ».

«Στην ίδια βάρκα όλοι»

Για τη στήριξη του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη: «Όλοι είμαστε ενωμένοι, στην ίδια βάρκα. Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον κ. Ευγενίου, όπως και τον κ. Μονεμβασιώτη για τη στήριξή του. Ένας μεγάλος σύμμαχος του Ηρακλή, αρωγός της προσπάθειας. Είναι αρκετά κοντά στην ομάδα και δίνει ελπίδα για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Έχει πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Ευγενίου. Έγιναν όλες οι απαραίτητες κινήσεις μεταγραφικά. Ευελπιστούμε ότι τα καλύτερα έρχονται για το σύλλογο.

Για το στόχο των «κυανόλευκων» και το πού μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα: «Στόχος είναι τα αποτελέσματα και η είσοδος στην πρώτη πεντάδα και εκεί θα πρέπει να αφιερωθούμε. Η ομάδα έχει ένα μεγάλο και δύσκολο έργο. Είμαστε στην κορύφωση ενός μεγάλου αγώνα. Απομένουν επτά ματς».

Για το ματς με τον Λεβαδειακό που ακολουθεί, αλλά και το γηπεδικό ζήτημα: «Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Στο τελευταίο ράλι του πρωταθλήματος, ο Ηρακλής είναι υποχρεωμένος να χτυπήσει όλα τα παιχνίδια. Είμαστε η μόνη ομάδα και ο σύλλογος με τους περισσότερους φιλάθλους στην κατηγορία που δεν έχει έδρα».